clear

zoeken

search

Eva Simon over de prijzenregen in bibliotheekland

11 november 2012

Toen ik gisteren de column Awardobesitas van Eva Simon las moest ik  denken aan het Skypegesprek dat ik twee weken eerder voerde met Jeroen de Boer, die op dat moment in Californië zat (in een dikke wintertrui, wtf?) om een presentatie te verzorgen op het congres Internet Librarian 2012. Ik sprak Jeroen op de dag dat de Openbare Bibliotheek Amsterdam was verkozen tot beste bibliotheek van Nederland.

Waarom moest ik daar dan aan denken? Wel: Jeroen vertelde me onder andere dat Erik en Jaap de Keynote van het congres hadden verzorgd, met hun mooie presentatie Reinventing Spaces and Places. Hij vertelde dat zij in die presentatie ook de OBA als voorbeeld gebruikten. Ik zie nu hoe. Op slide 16 komt de OBA in beeld, in een vergelijking met de Applestore. Het is tijd om Eva te citeren:

Zegt de huidige prijzenregen iets over de toestand van onze bibliotheken? Het digitale heeft voor een revolutie en identiteitscrisis gezorgd. De toekomst is zo onzeker dat we niet meer weten waar de ‘bibliotheek’ precies voor staat. Hebben we een systeem van awards opgezet, opdat een jury ons zou vertellen waarin de kracht van bibliotheken schuilt?

Zie eventueel ook 10 Great Library Presentations from Internet Librarian 2012.


@

Reageer