clear

zoeken

search

WikiSpooks: een mooie informatiebeerput…voor later

06 oktober 2012

Met ‘alternatief nieuws’ en complotheorie├źn is het een beetje als met videogames: als het even kan sluit ik mezelf er uit zelfbescherming voor af. Het is makkelijker om er niet aan te beginnen dan om er weer mee te stoppen. Dit weekend lijkt echter in het teken te staan van het grote zwichten. Gisteren kocht ik in een opwelling dan toch een Xbox en vanochtend besloot ik nu eindelijk eens de links te volgen in een artikel van Disinfo, dat ik eerder had opgeslagen: Taking the Conspiracy Genre Up a Notch With the Institute for the Study of Globalization and Covert Politics.

En jawel hoor: na twee uur struinen door de artikelen op WikiSpooks en de daar gearchiveerde versie van de site van The Institute for the Study of Globalization and Covert Politics zit ik weer ouderwets te tollen. Er zijn gewoon te veel dwarsverbanden. Je klikt je suf van de ene machtsgroepering naar de andere en ondertussen bekijk je allerlei documenten die beweringen staven of ontkrachten. Het is een informatiebeerput. Ik kan die beerput iedereen die verder wil kijken dan dat wat de reguliere media belichten aanbevelen, maar leg zelf toch maar snel de deksel terug. Ik snor deze bron later weer wel eens op in de archieven.

Gerelateerd:
Over een Zwitsers onderzoek en de Nieuwe Wereldorde
Te groot voor het nieuws: nanothermiet
Bin Laden en de media: een mooi verhaal
Voor 8,7 miljard dollar aan bonnetjes kwijt

@

Afbeelding: Darkfowl

Reageer