clear

zoeken

search

Hoe je Tom Hanks strikt voor je podcast

11 oktober 2012

Als ik denk aan Tom Hanks, denk ik automatisch aan zijn rollen waarin hij mannen speelt die nooit helemaal volwassen zijn geworden, of die net iets liever zijn dan de mensen waar ze mee omgaan. Ik zie wel altijd de Hanks voor me van Forrest Gump, Cast Away en Big, maar nooit die van Saving Private Ryan of The Da Vinci Code. Het lijkt wel een soort Pavlovreactie op typecasting.

Het voordeel hiervan is dat ik aangenaam verrast werd door het verhaal over de mannen achter de Nerdist Podcast, die Hanks probeerden te strikken voor hun programma door hem een oude schrijfmachine, een Smith Corona uit 1934, te sturen, met daarin een vel papier waarmee de acteur kon reageren op het verzoek. Dat was een voltreffer. Hanks is een verzamelaar van oude schrijfmachines en reageerde als volgt:

Dear Chris, Ashley, and all the diabolical genuies at Nerdist Industries.


Just who do you think you are to try to bribe me into an appearance on your

‘thing’ with this gift of the most fantastic Cornona Silent typewriter made in 1934?


You are out of your minds if you think… that I… wow, this thing has great action…and this deep crimson color… Wait! I’m not so shallow as to… and it types nearly silently…


Oh, OKAY!


I will have my people contact yours and work out some kind of interview process…


Damn you all to hell,


Tom Hanks


Humor!

@

Attendering: Letters of Note

4 Reacties

  1. laurensl schreef:

    Hij had over het Scription in Tilburg moeten weten. Die had een grote collectie oude schrijfmachines. Nu is de verzameling (door bezuinigingen van de gemeente) uiteengevallen in verschillende collecties. Was wellicht beter geweest om die dingen aan Hanks aan te bieden.

  2. Haha, de bezuiniging opvangen was voor hem waarschijnlijk niet meer dan een fooitje geweest.

  3. Michael_Minneboo schreef:

    Gaaf. Dat roept bij mij de volgende vraag op: van welke beroemdheid zou jij graag een bijdrage op je blog willen en hoe ga je hem/haar omkopen?

  4. Poeh, dat is geen eenvoudige vraag. Ik zou denk ik gaan voor een schrijver, maar welke? Wellicht iemand van het kaliber Friedman. Maar voordat je weet waar je zo'n man mee strikt….(//www.thomaslfriedman.com/about-the-author)

Reageer