clear

zoeken

search

Hitsige leesbevordering: vibratorvoorlezen

01 oktober 2012

Vibrators. Daar heb ik nog wel een paar sappige anekdotes over, maar laten we nu niet meteen overdrijven. Ik houd het er even op dat het een fascinerend fenomeen is. Iemand van Scala vertelde in 1999 dat er zo’n 16 miljoen stuks in Nederlandse slaapkamers (om over de rest  maar te zwijgen) rondslingeren. Alsjeblieft!

Vibrators. Vanmiddag werd ik door een immer meenippende vrind geattendeerd op een nieuw fenomeen op ‘the interwebs’. Of ik als bibliothecaris wel al op de hoogte was van de nieuwste hype op literatuurgebied? Voorzichtig nippend aan de eerste plakfluit van de dag informeerde ik waar hij precies op doelde.

“Hysterical Literature natuurlijk!”.
“Lolwut?”
“Checken die shit! Zitten ze gewoon voor te lezen met een vibrator waar de zon niet schijnt!”

Zulke tips noteer ik dus gewoon op de iphone. Zulke tips mail ik dan naar mezelf. Het zal me toch niet gebeuren dat ik literaire trends helemaal niet ken! Zeker niet als er verbanden zijn te leggen met andere vormen van vrijetijdsbesteding en populaire cultuur. Moet je bij zijn, moet je wezen, tenslotte!

En verdomd: het bestaat echt. Althans: er is inderdaad een keurige video met kleine uithaaltjes, die draait om niets dan suggestie. Of toch niet?

Maar dan nog: vorige week leerde ik dat suggestie het best goed doet in lenerskringen, en daarmee ook bij de mensen die die kringen bedienen.

Even Duits dansen op Bruce & Bongo me dunkt.

@

4 Reacties

  1. Ingmar Koch schreef:

    Ha, daar zit je dan 's morgens vroeg in de trein: "You'll want to be on headphones for this one."

  2. Goeiemorgen, dokter 🙂

  3. Ingmar Koch schreef:

    Overigens, de link naar het filmpje klopt niet. Die verwijst ook naar "Vijftig tinten grijs" en je mag deze reactie verwijderen als je de link gecorrigeerd hebt 😉

Reageer