clear

zoeken

search

Een datacenter van Google bezoeken met Street View

18 oktober 2012

Dat is een leuke aanvulling op de bijdrage Een datacenter van Google aan de binnenkant! Ik lees op de site van BNR:

Op een speciale website van Google kunnen mensen sinds woensdag afbeeldingen bekijken van wat Google “het fysieke internet” noemt. De foto’s geven een mooi beeld van waar bijvoorbeeld al onze mails van Gmail worden opgeslagen maar ook waar al die YouTube-filmpjes daadwerkelijk opgeslagen zijn. Maar je kunt ook door middel van Google’s Streetview door het datacenter in Lenoir, North Carolina, wandelen.


Als je het complex bezoekt met Street View kom je gekke dingen tegen. Neem nu die Clone Trooper uit Star Wars in het bovenstaande screenshot. En wat is dat bord met de tekst ‘Pharmacy’, achter in deze ruimte? Ongein toch?

Gerelateerd:
Google en het milieu: drijvende data centers
Google ontvangt 100.000 euro per arbeidsplaats in België
Het nieuwe, grote en dure datacenter van de NSA

@

10 Reacties

  1. Michael_Minneboo schreef:

    Grappig! De 'Pharmacy'-afdeling is natuurlijk voor het geval een van de servers een virusje oploopt 😉

  2. Was paar jaar geleden op Mediapark in Hilversum voor onderzoek. Kreeg uitgebreide rondleiding in zwaarbewaakte kelders waar alle radio en tv-opnamen van de publieke omroepen vanaf 2003 (8000 uur TV, 20.000 uur radio per jaar) worden bewaard. Stonden gigantische kasten van Storagetek met daarin robots die razendsnel tapes konden opzoeken. Van dit soort kasten dus…//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Storagetek-tape_drive_hg.jpg

  3. Hehe, zoiets ja. Ze hebben wel humor, die Googlianers…

  4. Was dat in die ruimtes onder de Media Experience, in Beeld en Geluid? Zal ook wel een mooi parkje zijn ja!

  5. Ingmar Koch schreef:

    Ik was vorige week bij eCommons3 en daar werden allerlei prachtige filmpjes op het grote scherm gepresenteerd op het moment dat er geen powerpoint gebruikt werd, onder andere deze en deze uit de kelders van Beeld en Geluid.

  6. Apart die filmpjes! Dacht eerst dat het beeld bleef hangen, maar dat is juist de gein 🙂 Thanks!

  7. Ingmar Koch schreef:

    Tja, ze mochten niet te veel afleiden. De andere filmpjes waren van lege perrons, rails en snelwegen: //vimeo.com/album/2112606

  8. Ingmar Koch schreef:

    Oh dear, het blijkt om nogal gemanipuleerde foto's te gaan:
    "Onze fotodienst en studio, verantwoordelijk voor beeld en infographics bij NRC, namen de foto’s onder de loep en concludeerden: onmiskenbare manipulatie." Lees verder bij de NRC

  9. Pfff Ingmar, wat heb ik daar toch een hekel aan. Je kunt echt nergens op vertrouwen. Zal die trooper uit street view er in het echt ook wel niet staan. Bastards!

    Dank voor de attendering evenwel.

  10. Dank voor de tip Ingmar. Het lijkt heel onschuldig, maar ik baal van dat soort manipulaties. Ik heb altijd in het achterhoofd dat informatie (dus ook foto's) vaak gemanipuleerd worden, maar voel me toch altijd hard belazerd als ik er lucht van krijg dat dat inderdaad zo is. Maar goed om te weten!

Reageer