clear

zoeken

search

App van de week: Conweets

19 oktober 2012

Veel mensen vinden het maar niks dat Twitter door miljoenen mensen gebruikt wordt als chatkanaal, omdat al die dialogen op precies dezelfde manier in de tijdlijn verschijnen als nieuwsberichten. Ik kan me daar wel iets bij voorstellen maar tegelijkertijd vind ik zelf dat de gesprekken nu juist de meerwaarde geven aan Twitter. Ik gebruik het platform soms ook als nieuwskanaal, maar het gros van mijn input komt toch vooral uit de tandem Google Reader/Feedly. Het is vooral de interactie die me steeds terug doet keren naar het boxje met de 140 tekens. Een groot deel is echter wel dat de gesprekken die je hebt gevoerd achteraf niet zo gemakkelijk zijn terug te vinden, althans niet zonder kunstgrepen als Storify.

Vanwege dat laatste ben ik blij met de tip die ik gisteren tegenkwam op TwitterMania: Conweets. Met die tool breng je de gesprekken die je voerde zonder veel moeite in kaart, door simpelweg je gebruikersnaam in te geven nadat je bent ingelogd met Twitter. Een mooie bijkomstigheid is dat je ook de dialogen tussen anderen zo tevoorschijn kunt laten toveren, en dat allemaal voor nop. Voor de mensen die de gesprekken maar niks vinden zal dit geen aanwinst zijn maar ik beschouw het als de app van de week. In de categorie informatiemanagement.

Gerelateerd:
Volgvrijdag, en andere dingen die niet verplicht zijn op Twitter
Bibliotheken op Twitter: folder of conversatie?
Twitter: over organisaties bij de dorpspomp

@

Reageer