clear

zoeken

search

Wat een winkel! The Last Bookstore in LA

17 september 2012

Aandacht. Wat werkt dat toch mooi soms. Een beetje bladerend door het nieuws op mijn telefoontje valt mijn oog op een artikel van BoingBoing, dat me doorverwijst naar Wired. In William Gibson on Punk Rock, Internet Memes, and ‘Gangnam Style’ wordt auteur Gibson geïnterviewd, een man die eigenlijk altijd wel op mijn aandacht kan rekenen. Bij het openklikken van het artikel word ik echter meteen gevangen door bovenstaande foto. Wat is dat voor waanzinnige boekenkast? Wie hing die boeken daar zo mooi ‘te vliegen’?

Met wat extra aandacht ontdek ik dat het gaat om drie artikelen. William Gibson on Twitter, Antique Watches and Internet Obsessions brengt me ook niet veel verder, maar bij het eerste deel heb ik beet. Onder de foto bij William Gibson on Why Sci-Fi Writers Are (Thankfully) Almost Always Wrong staat dat fotograaf Jason Redmond de foto’s nam in The Last Bookstore in Los Angeles.

De website is niet wat je noemt indrukwekkend, maar de Facebookpagina van deze winkel maakt dat ruimschoots goed. Wat een interieur! Steampunk en alles! Gaten en andere scheve sannie! Bollingen en doodshoofden!

Bekijk die foto’s gewoon eens rustig en geniet. Je hoeft niet eens last te hebben van beroepsdeformatie, heus niet. Het bijschrift bij de foto hiernaast:

The second floor’s first room, featuring a book tunnel, a peak-a-boo bookshelf, and (not pictured) a bank vault full of books.

Alsof het de gewoonste zaak ter wereld is.

@

2 Reacties

  1. Michael_Minneboo schreef:

    Ziet er tof uit die boekwinkel. Mooie plek om in rond de dwalen.

  2. Maar gauw een ticket boeken 🙂

Reageer