clear

zoeken

search

Dag gat! De bouwput in Middelburg gaat eindelijk verdwijnen

04 september 2012

De reacties op Twitter en op de website van de PZC zijn niet mals (zijn ze dat ooit wel eigenlijk?) maar ik vind het goed nieuws: de bouwput hier om de hoek, aan de Zuidsingel in Middelburg, gaat na bijna 10 (!) jaar eindelijk verdwijnen. De PZC meldt:

Heijmans Bouw Zeeland zal de bouwput aan de Zuidsingel opvullen met zand omdat er geen zicht is op spoedige bouw van woningen op die plaats. Dit heeft HBZ met de gemeente Middelburg afgesproken, zo heeft het college van B en W aan de gemeenteraad laten weten. “Over de verdere aanpassing wordt nog overleg gevoerd. De gemeente krijgt de tijdelijk afgewerkte put van HBZ in bruikleen. De hekken kunnen dan weg en de randen worden gefatsoeneerd. In overleg met de buurt zal, aan de hand van een aantal nog uit te werken opties, bepaald worden hoe de put tijdelijk ingericht kan worden. Op het moment dat de tijd wel rijp is voor woningbouw kan de ontwikkeling van het woningbouwplan op de bouwput weer worden opgepakt”, aldus het college van B en W in een memo aan de gemeenteraad.

Natuurlijk zijn er miljoenen verspild en zeker: het politiek proces rondom deze kwestie is meer dan lelijk geweest, maar als buurtbewoner ergerde ik me toch vooral aan het feit dat de put zo lang een put was. Dat was niet alleen een permanent brevet van onvermogen, het was ook gewoon veel te lang een akelige, naargeestige plek in ons mooie stadje. Dan kun je er inderdaad maar beter zand in kieperen en er duizend bloemen laten bloeien.
Dat van die bloemen is uiteraard niet meer dan een flauw grapje. Als je de memo aan de gemeenteraad (PDF) hebt gelezen weet je dat het vooral om huizen gaat, en om parkeren misschien. Dat zal ook wel weer iets met geld te maken hebben. Maar goed, dat gat gaat verdwijnen in ieder geval, dat is al heel wat.

@

4 Reacties

  1. Is de ideale plek voor…een kazerne! Nu Vlissingen ook een kazerne krijgt, kan Middelburg onmogelijk achter blijven. In het Zeeuws Archief heeft men vast nog wel wat bouwtekeningen liggen van het gebouw wat eerst op deze plek stond… 🙂

  2. Haha, daar heb ik nog een jaar in de kelder vertoefd, als telexist. Net onder dat maaiveld dus 🙂

  3. Jan-Peter Kuiper schreef:

    Volgens mij is in maastricht van z'n terrein een tijdelijk stadspark gemaakt.

  4. Hadden die ook zo'n soort bouwput ja?

Reageer