clear

zoeken

search

When We Tested Nuclear Bombs: een huiveringwekkende fotoserie

08 augustus 2012

Het aantal bommen dat de Verenigde Staten in de twintigste eeuw op andere landen hebben gegooid is nauwelijks te tellen maar een oud-officier van het Amerikaanse leger doet desalniettemin een poging met zijn database THOR (Theater History of Operations Reports). De cijfers zijn even duizelingwekkend als huiveringwekkend: alleen al tussen 1965 en 1975 werden er meer dan 456.000 gedropt op Vietnam, Laos en Cambodja. Dat gaat je voorstellingsvermogen te boven.

Gelukkig was het land terughoudender met het gebruik van atoomwapens. De fotoserie When We Tested Nuclear Bombs, van The Atlantic, laat nog eens zien waarom we daar blij mee mogen zijn. De kracht van die wapens is onmenselijk.

Gerelateerd:
De atoombom als bioscoopvoorstelling
Koude rillingen van Grote Ivan
Verdienen aan oorlog in tijden van crisis

@

Reageer