clear

zoeken

search

Video: wandelen in het oude Middelburg met Michael en Peter

06 augustus 2012

Toerist zijn in eigen stad? In Middelburg is dat geen enkel probleem. Een maandje geleden wandelde ik met Michael en Peter langs de Abdij, over het Damplein en de Dam, door de Kuiperspoort en over de kaaien. Michael maakte er een mooie impressie van, in beeld en geluid. Ergens in het filmpje hoor ik mezelf over Nescio beginnen. Dat verdient een citaat uit De Uitvreter. Het aanschouwen van die Lange doet me daar altijd even aan denken.

Twee dagen sjouwden Bavink en Japi in Veere rond en toen jijden en jouwden ze elkaar al. Urenlang zaten ze samen op ‘t dak van ‘t Hospitaal en keken over Walcheren, over de Kreek en ‘t Veergat en den ingang van de Oosterschelde en de duinen van Schouwen. En daar had je dikke Jan ook weer, den toren van Zierikzee, nu in ‘t Noorden. En daar had je Goes en Lange Jan, den toren van Middelburg, de spil van Walcheren, het hart dier wereld. En ‘t tij kwam in en ‘t tij ging uit; ‘t water rees en viel.

Gerelateerd:
Een interview over bloggen met Michael Minneboo 
Op bezoek in Middelburg: Peter de Kock en Michael Minneboo
Middelburg Dronk: de wandelroute langs de caf├ęs van toen en nu
Nescio geciteerd: verlangen en doelloosheid

@

Reageer