clear

zoeken

search

Schelden is het nieuwe solliciteren

12 augustus 2012
Als je in de luxe positie verkeert dat je (voldoende) werk hebt is het misschien niet zo makkelijk om de frustratie van mensen die keer op keer worden afgewezen na een sollicitatie (bijvoorbeeld omdat ze te oud zijn, of overgekwalificeerd) te begrijpen, maar stel je nu eens voor dat het jou overkomt, dat je keer op keer naast de pot piest. Zou jij dan niet op scherp staan?
Ene Taylor Grey Meyer stond in ieder geval wel op scherp. Ze beschikt over puike papieren en veel talent, en wil dolgraag werken voor de San Diego Padres. Maar ze wordt keer op keer afgewezen. Dan krijgt ze opeens een brief van de personeelsfunctionaris, dat ze wel van harte welkom is op een banenmarkt van de sportclub, tegen betaling van 500 dollar. Grey Meyer is woest en schrijft een furieuze brief terug. Ze neemt geen blad voor de mond. De medewerkers van de sportclub die de brief onder ogen krijgen zijn niet beledigd; ze vinden de brief hilarisch. En goed. De brief wordt dan ook al snel doorgestuurd naar collega’s van andere sportclubs, die het weer doorsturen naar hun collega’s…en naar hun bazen, onder het mom van “haha, moet je dit nu eens lezen.”
Met een brief die ze schreef in een kwartiertje heeft Grey Meyer opeens iedereen die er toe doet in het vak bereikt. Iedereen heeft nu opeens een mening over haar. De kernvraag daarbij is: zou jij een vrouw van dit kaliber aannemen of niet? Lees het verhaal op “I Would Like To Extend You A Counter-Offer To Suck My Dick”: A Rejected Jobseeker Sends The Padres The Best Letter Ever. Reacties zijn o.a. te vinden bij Chris Brogan.
Als ik een baas zou zijn zou ik best eens met haar van gedachten willen wisselen. Interessant ook dat Grey Meyer verzucht dat ze achteraf zou willen dat haar kinderboek, dat ze schreef om geld op te halen voor kankerbestrijding, net zo veel aandacht had gegenereerd als deze ene brief. Zo werkt dat gewoonlijk dus niet. Maar misschien nu alsnog, wie weet.
Gerelateerd:
@

Reageer