clear

zoeken

search

Memorabele filmscènes: Tipscene (Reservoir Dogs)

19 augustus 2012

Steve Buscemi is een te gekke acteur, die er vrijwel altijd in slaagt me te doen lachen. Hij is de perfecte prutser Carl Showalter in Fargo en hij speelt overtuigend een alcoholist in Trees Lounge. En wat te denken van zijn mimiek als hij, als moorddadige pedofiel in de film Con Air, door een klein meisje wordt gevraagd mee te zingen met Whole World In His Hands? Die kop vergeet je nooit meer.

In The Big Lebowski is Buscemi in topvorm. In zijn rol als bowler Theodore Donald ‘Donny’ Kerabatsos zie je hem vooral te horen krijgen dat hij z’n bek moet houden. Je leeft zelfs nog met hem mee als hij, gecremeerd en wel, vanuit een soepblik wordt uitgestrooid in de wind. Onnavolgbaar.

Maar in Reservoir Dogs is Buscemi op zijn best, als zeikpersonage Mr. Pink. In bovenstaande tipscene legt hij haarfijn uit waarom hij als enige in het gezelschap niet van plan is de serveerster tip te geven. Alleen de kleinste viool ter wereld kan er vanaf. Superieur.

@

2 Reacties

  1. Jeroen Mirck schreef:

    Inderdaad briljant. Leuk om terug te zien.

  2. @google-4413b64aa52058d8326b9d290fd0b233:disqus Dank Jeroen! Sommige scenes vervelen nooit. Die films van de broeders Coen en Tarantino wemelen ervan 🙂

Reageer