clear

zoeken

search

Terugkijken op een jaar Roamler

06 juli 2012

Ongeveer een jaar geleden kreeg ik een uitnodiging voor Roamler, een app die mij vanwege het concept al intrigeerde voordat ik er persoonlijk kennis mee had gemaakt. ‘Je met plezier laten crowdsourcen‘ noemde ik dat. Roamler lanceerde onlangs een nieuwe versie van de app en vierde zijn eerste verjaardag. En ondanks het feit dat het bedrijf een concurrent kreeg, groeide het door naar 21 medewerkers en is het inmiddels ook actief in Groot-BrittanniĆ«. Het lijkt Roamler dus voor de wind te gaan. Als ik zelf terugkijk op een  jaar ‘roamen’ constateer ik dat het concept van de app nog steeds mijn interesse heeft, maar dat ik dit jaar veel minder vaak opdrachten uitvoer dan in 2011. Daar zijn verschillende redenen voor aan te wijzen. Soms vind ik opdrachten iets te jolig. Ik vind het prima om op pad te gaan of om moeite te moeten doen voor een paar punten, maar voor verkleedpartijen en andere creatieve uitspattingen voel ik maar zelden. Zulke opdrachten laat ik liever aan anderen over.

Het komt ook regelmatig voor dat ik opdrachten krijg die buiten Middelburg moeten worden uitgevoerd. Als ik in de buurt ben wil ik er best werk 
van maken, maar ik ga niet speciaal naar Zoutelande om daar een paar blikken soep van de lokale supermarkt te fotograferen. Daar ben ik gewoon te lui voor, eerlijk is eerlijk. De derde factor die het uitvoeren van opdrachten in de weg staat is de functie ‘locatievoorzieningen’ op de iPhone. Roamler toont nieuwe opdrachten alleen als die functie is ingeschakeld. Eind vorig jaar merkte ik echter dat m’n accu langer meegaat als die functie is uitgeschakeld. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: het is immers niet zo ingewikkeld om het even in te schakelen voordat je de app opstart. Je vergeet de app, en daarmee de nieuwe opdrachten, wel sneller.

Het resultaat? Ik ben nog steeds niet verder gekomen dan level 3 (4086 punten) en ik verdiende in totaal nog geen 50 euro (48,25 euro, om precies te zijn).
Ik vind dat helemaal zo slecht nog niet, maar er zat meer in. Samengevat zou ik kunnen zeggen dat ik nog steeds enthousiast ben maar dan op een passieve manier. Ik zie geen enkele reden om te stoppen met Roamler, maar het is iets waar ik eerder tweewekelijks dan dagelijks mee bezig ben. Of daar nog verandering in komt durf ik niet te zeggen. Dat hangt af van de aard en de frequentie van nieuwe opdrachten, denk ik. En van de vraag of het Roamler voor de wind zal blijven gaan.

@

Reageer