clear

zoeken

search

Project Dode Mus: Focus, Tempo en Regie bij PostNL

18 juli 2012

Google het credo Focus, Tempo en Regie en je weet waarom ik dat mantra tegenwoordig mompel als dingen minder snel gaan dan ik had gehoopt, of als ik lange, prachtig vormgegeven documenten of presentaties zie, die moeten verhullen dat er eigenlijk nog helemaal niet zoveel voortgang valt te melden. Het mantra is een soort grapje geworden.

Aan Focus, Tempo en Regie moest ik ook denken toen Frank van Os en Ruud Jobse eergisteren twitterden dat PostNL (voorheen TNT) nu eindelijk aan de slag lijkt te gaan met een idee dat Ruud in maart 2011 met het bedrijf deelde. Een tweet die ik ooit verstuurde, over het aannemen van pakketjes voor de buren, inspireerde Ruud toen. Een paar weken later ontving hij als bedankje een mooie kist wijn van PostNL, waaruit hij ook een fles selecteerde om bij mij thuis af te leveren. We vonden het prachtig. Sindsdien vernamen we echter nooit meer iets. Daar keken we niet van op, maar jammer vonden we het wel.

Maar nu, anderhalf jaar later, blijkt het idee nog voort te leven. Frank hoorde er een collega over praten tijdens een kwartaalbijeenkomst. Is het niet wonderlijk? Zo’n bericht maakt me dan toch weer nieuwsgierig: hoe lang zal het nu nog gaan duren voordat het idee ten uitvoer wordt gebracht (als dat ooit al gebeurt)? Gaat er dan nog eens anderhalf jaar overheen? Ik wacht het in spanning af.

Ondertussen zie ik de status quo als een schrale troost. Een laag temp is niet voorbehouden aan de culturele sector.

@

Reageer