clear

zoeken

search

Op bezoek in Middelburg: Peter de Kock en Michael Minneboo

13 juli 2012

Peter de Kock kwam vorig jaar al eens naar Middelburg, om biertjes met me te drinken in de stamhut. Dat middagje was hem goed bevallen blijkbaar, want onlangs mailde hij me met de vraag of hij nog eens mocht komen, deze keer in gezelschap van Michael Minneboo, die midden in een (digitale) sabbatical zit en van de gelegenheid gebruik maakt om plaatsen en mensen te bezoeken die op zijn ‘verlanglijst’ staan of stonden. Michael (die ik net als Peter alleen ken van een goede klik op ‘t web) had een paar jaar geleden al eens aangegeven dat hij me wilde interviewen voor zijn rubriek Daily Webhead. Dat moest er dan nu eindelijk maar eens van komen. En zo geschiedde

Als mensen de moeite nemen om in hun vrije tijd, zonder zakelijke belangen, af te reizen naar deze uithoek van de wereld, kan ik er meestal wel vanuit gaan dat de ontmoeting aangenaam zal zijn. Dat was gisteren ook het geval. We spraken uiteraard veel over bloggen en over alle dingen waar je wel en niet over kunt of wilt schrijven, maar en passant ging het ook over politiek, over persoonlijke zoektochten, en over de weg die onder de beren ligt. Tegen het eind van de middag werd het nog even benauwd, toen dit mooie duo te kennen gaf eigenlijk ook nog wel even naar Vlissingen te willen. Dat liep gelukkig met een sisser af. In plaats daarvan wandelden we naar het Middelburgse Abdijplein, dat juist op dat moment het strijdtoneel was van Walcherse ringrijders, bezochten we de kloostergangen van de Abdij, en genoten we van de Kuiperspoort, waar ik sinds de sluiting van het oude Midgard ook niet meer was geweest.

Eigenlijk zijn er maar drie soorten ontmoetingen: die, waar ik huizenhoog tegenop zie en die me doorgaans ook niet veel brengen, toevallige, en die, met goede mensen waar ik weken later nog met plezier aan terugdenk. Dit was er overduidelijk één in de laatste categorie. De sleutelwoorden zijn oprechtheid en herkenning. Dat is zo waardevol. In dat geval hebben de afwezigen inderdaad altijd ongelijk.

@

6 Reacties

 1. Peter de Kock schreef:

  Dank je wel voor het mooie verslag Edwin. Gisteren was een dag die niet lang genoeg kon duren. Binnenkort alvast een date plannen voor 2013 🙂 Wat me goed deed is van jullie te horen dat als je een passie hebt, dat dat niet betekent dat alles rozengeur en maneschijn is. Dat het ook betekent dat je dingen wilt veranderen en dat je op de weg van verandering allerlei vervelende hobbels en bobbels tegen komt. Het gesprek gisteren gaf me moed. Bedankt.

 2. Hoi Peter, dat vond ik nu ook. Soms lijkt het wel of we allemaal toch een beetje door het stof moeten om te komen waar we graag willen zijn. Denken aan en werken aan het opheffen van de belemmerende zaken zorgt altijd voor frictie omdat er nu eenmaal ook veel in de pas gelopen moet worden om het niet nog lastiger te maken, maar goed is dat ook gewoon niet. Ik vind het ook altijd prettig om te horen hoe anderen dat beleven en aanpakken. Het genoegen is geheel wederzijds. Tot volgend jaar inderdaad 🙂 Dan maar eens aan de Brabantse kust?

 3. Michael_Minneboo schreef:

  Was een toffe dag heren! Leuk om je eens in real life te spreken Edwin!

 4. Dank Michael, insgelijks!

 5. Peter de Kock schreef:

  Brabant is ook prima. We hebben daar geen Bløf maar, wees gewaarschuwd, wel Guus Meeuwis 🙂

Reageer