clear

zoeken

search

Gezocht voor Middelburg Dronk: een (nacht-) fotograaf

27 juli 2012

Misschien herinner je je nog dat Middelburg Dronk in februari op zoek was naar een goedkope notaris. Wel: die oproep wierp vruchten af. We kregen uit diverse, onverwachte hoeken reacties. Die reacties leerden ons niet alleen dat het project door meer mensen gewaardeerd wordt dan we dachten; uiteindelijk zorgden ze er ook voor dat de stichting deze week kon worden opgericht voor een meer dan schappelijk tarief. Danzij een mail en de bemiddeling van Arjen de Pagter (eigenaar van De Pagter Vastgoed in Middelburg) toonde Eric Sturkenboom van Sauer & Oonk Notarissen in Vlissingen zich bereid ons te helpen. Dat we daar allemaal erg blij mee zijn behoeft denk ik geen toelichting.

Maar nu zijn we weer op zoek. We beseffen al wat langer dat we nog veel te weinig doen met het hedendaagse uitgaansleven. Middelburg Dronk draait weliswaar vooral om geschiedenis en nostalgie, maar dat betekent niet dat we de geschiedenis die nu wekelijks wordt geschreven niet in kaart willen brengen, integendeel. De categorie ‘Huidige Kroegen’ is de actiefste van allemaal. Het jongere publiek kijkt ook graag terug, alleen dan minder ver dan de generaties die hun voorgingen. Dat bleek eerder deze week ook wel toen ik een foto doorplaatste op Facebook. Waar een afbeelding normaal gesproken gemiddeld zo’n 700 keer wordt bekeken op dat platform was er maandag opeens een piek van  17.250 views. De bewuste foto, die wel een beetje op het randje was, kreeg bovendien bijna 500 likes en werd 23 keer gedeeld. Een absoluut record.

Ook daarom willen we graag meer doen met de cultuur in cafés als (de kleine) Rooie Oortjes, Zanzibar, Mambo’s en Bumpers. Het probleem is alleen: daar komen we zelf nooit of zelden. We zoeken dus iemand die daar wel regelmatig komt en die het leuk vindt om foto’s te maken die de sfeer en het interieur goed in beeld brengen. Geld kunnen we niet bieden maar als aanstormend talent kun je uiteraard wel rekenen op naamsvermeldingen én op een rondje in de kroeg, zo nu en dan. Veel is het niet, maar hee: je werkt dan wel mee aan een project dat veel dikke duimen omhoog krijgt. Dat is toch ook al hartstikke mooi? Laat het weten, als je zo iemand kent of bent. Dat vinden we leuk!

Gerelateerd:
Anderhalf jaar Middelburg Dronk: feiten en cijfers

@

Foto: volle bak in De Koophandel, de voorloper van m’n stamhut, in 1915. Uit de collectie van Eric-Jan Keulemans

4 Reacties

  1. Michael_Minneboo schreef:

    Het is dan ook een prachtige foto, Edwin! Ik snap wel waarom die zo vaak gedeeld en geliked is. Overigens vroeg ik me nog af: schieten jullie ook wel eens video's in de kroeg en zo nee, waarom niet?

  2. Michael_Minneboo We hebben eigenlijk alleen oude video's. Zo'n shoot zou wel een mooie impressie geven, maar we hebben het er nog niet over gehad eigenlijk. Misschien dat je meer kritiek krijgt als je gaat staan filmen, foto's verhullen meestal toch meer. Maar we hebben het nog niet uitgeprobeerd. Misschien toch maar eens doen 🙂

  3. Michael_Minneboo schreef:

    Ja. dat is wel zo natuurlijk. Video is levensechter en je neemt ook op wat mensen zeggen – voor zover je dat kunt horen in een kroeg waar veel gepraat wordt en waar de muziek aan staat. Toch zou je met je smartphone of zelfs een flip wel een paar leuke impressieshots kunnen schieten en die achter elkaar kunnen plakken.

  4. Dat is wel een idee Michael! Ga ik eens proberen (of vragen aan iemand die dat goed kan/zegt te kunnen 🙂 )

Reageer