clear

zoeken

search

Bibliotheek Oost-Achterhoek op de Zwarte Cross

21 juli 2012

De tweet die Bibliotheek Oost-Achterhoek zojuist verzond is toch even een gevalletje Lolwut: “Achterhoekse bibliotheken staan op de @zwartecross. Kom naar het blagenparadijs voor een heerlijk voorleesverhaal! #voordeelmetjebiebpas”

Nu is het geen geheim dat ik een groot voorstander ben van het verkennen van nieuwe wegen en moderne doelgroepen door bibliotheken. Als je deel wilt blijven uitmaken van gemeenschappen moet je immers meer doen dan je verschansen in een gebouw. Maar voorlezen op de Zwarte Cross, dat is toch wel even andere koek. Is dat niet dat grote zuipfestival waar iedereen los gaat op motorfietsen, brommers kieken en ruige rock?

Bij het bekijken van foto’s op de website van het festival zie ik dat ik bevooroordeeld ben. Misschien was het een paar jaar terug zo, maar de beelden doen me eerder denken aan Lowlands dan aan een optreden van Normaal of de motorgein van de TT van Assen. Ik zie ook kunstenaars in ieder geval. Zo word ik toch mooi even op m’n plek gezet.

Desondanks vraag ik me af of cultuur op de Zwarte Cross net zo succesvol is als op Lowlands. Ik ben benieuwd naar het verslag. Hulde voor de collega’s die het gewoon gaan uitproberen in ieder geval.

Proost!

@

Reageer