clear

zoeken

search

App van de week: Wattpad

11 juli 2012

Over Wattpad kan ik vrij kort zijn: na de app verkend te hebben gooi ik ‘m weer meteen van m’n telefoon. Ik heb op dit moment namelijk geen belangstelling voor dit type aanbod in deze hoeveelheden. Waarom benoem ik Wattpad dan toch tot app van de week? Wel: gisteren schreef ik nog over het zelf online uitgeven van boeken in Project Gutenberg lanceert uitgeefplatform self.gutenberg.org. Een paar uur later stuitte ik op het artikel Margaret Atwood on Wattpad and the value of taking risks, op GigaOM. Door dat verhaal realiseerde ik me opeens dat Wattpad als app, als boeken- of verhalencommunity én als publicatieplatform al veel groter is dan die keer dat ik er over las op iPhoneclub, in mei 2011.

Wattpad heeft een levendig blog. De gratis app ziet er goed uit en navigeert uitermate soepel. En dat zelf publiceren? Dat is daar dus echt kinderspel. In de grote collectie vind je ook Nederlandse verhalen.

Zelf kan en wil ik hier niets mee, maar ik kan wel goed begrijpen waarom Wattpad het zo goed doet. Dat is een signalering en een compliment waard, ook vanuit dat ene perspectief.

@

1 Reactie

Reageer