clear

zoeken

search

Zeeuwen op het web deel 11: Nous Davidse

08 juni 2012

Dat ik Nous Davidse (echte naam Niels) alleen van gezicht ken mag de pret niet drukken: deze Middelburger is verdomd goed bezig. Hij maakt al jaren prachtige foto’s van concerten en andere evenementen en dat niet alleen: veel van die foto’s (hij maakte er duizenden) zijn te vinden op Flickr en voorzien van een Creative Commons-licentie. Daarmee onderscheidt hij zich van zijn collega’s die hun foto’s voorzien van schreeuwerige watermerken of  van copyright. Dankzij de licentie kunnen wij interessante foto’s hergebruiken op Middelburg Dronk, met een bronvermelding. Dat is toch geweldig? Mensen als Nous dragen onvermoeibaar en belangeloos bij aan het beeld van een stad. Dat verdient een dikke duim. Bij dezen.

En check vooral ook even de ansichtkaartenserie ‘Paradijsvogels’, die hij maakte voor cafĂ©-restaurant Vriendschap.

Gerelateerd:
Je foto’s een cc-licentie geven
Zeeuwen op het web deel 10: William Verstraeten
Zeeuwen op het web deel 9: Ernst Jan Rozendaal

@

Reageer