clear

zoeken

search

Tumblr nu ook in het Nederlands

08 juni 2012

Tumblr is sinds m’n eerste kennismaking ermee in 2007, enorm gegroeid. Heleen van Lier besteedde een week geleden aandacht aan de lancering van de Nederlandse versie van het platform en meldde:

Hoewel het netwerk al langere tijd populair is in de creatieve sector, groeit Tumblr nu ook wereldwijd explosief en wordt als de huidige socialemediabelofte aangeduid. Op Facebook na inmiddels is het het grootste socialemediaplatform qua tijdsbesteding in de Verenigde Staten met gemiddeld 89 minuten per maand. Het platform heeft meer dan 17,5 miljard page views per maand. Had Tumblr begin 2010 nog 17 medewerkers, inmiddels werken er 150 mensen bij het New Yorkse bedrijf. Er is 125 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Volgens Karp zijn er veel technici aangetrokken en zijn de instabiliteitsproblemen waar het netwerk de laatste jaren vaak mee te kampen had opgelost.

Dat Tumblr zo populair is verbaast me niets. Tumblr is laagdrempelig, snel en overzichtelijk. Nog belangrijker misschien: Tumblr is makkelijk te koppelen aan andere platformen. Mede daarom gebruik ik mijn pagina daar soms toch om te publiceren, met name vanaf Instagram. Dat ik de site daarnaast alleen bezoek om bijdragen van anderen te bewonderen heeft uiteraard alles te maken met het feit dat ik mijn handen al vol heb aan andere media…en met het feit dat ik nog steeds te tevreden ben over Blogger om er afscheid van te nemen.

Als ik nu echter pas zou beginnen met bloggen zou ik kiezen voor Tumblr. Op zeker.

Gerelateerd:
De exponentiële groei van Tumblr
Over het succes van Pinterest, Tumblr en Instagram (en nogmaals over luchtkastelen)

@

Reageer