clear

zoeken

search

Terug in de tijd: 10 juni 2006-2011

10 juni 2012

Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5800 bijdragen op dit weblog. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Vandaag is het 10 juni.

2006
Ik verkende Gliffy. Omdat ik zelf nooit met Visio werk heb ik ook geen behoefte aan het gratis alternatief maar vorige week nog twitterde iemand dat ze het programma weer had gevonden dankzij het blogarchief. Dat is altijd fijn om te horen. Meer die dag: een bijdrage over het succes van Seniorweb.nl, een knipoog naar Google in de toekomst en een stukje over het kopen van boeken per voet.

2007
Over een bezoekerspiek op het oude ZB Digitaal (de voorganger van M.I.) en over het niet kunnen verantwoorden van een uitgave van 2300 miljard dollar door het Pentagon. En wij maken ons dus al druk als iemand meer verdient dan de minister-president. Het is een gekke wereld.

2008
Ik zat in Costa Rica en genoot. Het betere werk.

2009
Over Mendeley, ‘De Last.fm voor wetenschappers’. Die site heeft inmiddels ook een app, weet ik, maar ik maak zelf nooit meer gebruik van dit sympathiek initiatief. Te ver van mijn bed toch. Verder over de geinige Balkenendevertaler van Hay Kranen (met wie ik later nog zou samenwerken binnen Wiki loves bieb), over de scholeksters op het dak van de Zeeuwse Bibliotheek en over een grotesk alfabet. Never a dull moment op een rustige junidag.

2010
Schande! Die donderdag drukte ik mijn snor vreselijk hard. Ik zal wel dorst gehad hebben. Ofzo.

2011
Vorig jaar was ik aanvankelijk enthousiast over de app van British Library, maar op een gegeven moment heb ik dat ding toch weer weggemikt. Er was opeens een lidmaatschap nodig, of iets in die geest. Drempels opwerpen is potentiële gebruikers verliezen. Dan: een video over de film The Matrix, dat goed illustreert dat geen enkel idee op zichzelf staat. Alles is een remix. Dat schreeuwde om humor. In de vorm van een onderzoek naar de smurfen en in een van mooiste Achterwerkpresentaties ooit, die over palings. Ook nu schater ik weer bij het zien van al dat geglibber in de kast.

@

De piano op de foto is te vinden bij Warstaal in Grijpskerke

Reageer