clear

zoeken

search

Overleggen in Google Hangouts bij Bibliotheek Oosterschelde

01 juni 2012

Kijk, daar word ik nu blij van: met drie collega’s van Bibliotheek Oosterschelde heb ik zojuist een uurtje overlegd met behulp van Google Hangouts. We wilden die dienst graag uitproberen met meerdere mensen tegelijk om uit te vinden of we de dienst in de toekomst vaker kunnen gebruiken. Dat zou veel voordelen opleveren. Het werkgebied van Bibliotheek Oosterschelde is namelijk vrij groot; medewerkers wonen en werken verspreid over een groot deel van Zeeland, sommigen zelfs daarbuiten. Dat je met digitaal overleg dan veel reis- en werktijd bespaart behoeft verder geen toelichting.

De proef is goed bevallen. De een zat achter een Macbook of laptop, de ander achter haar iPad. Het geluid liet op een paar momenten te wensen over, maar dat had o.a. te maken met het open laten staan van microfoons. Als je die even uitschakelt als je zelf niet aan het woord bent wordt het meteen beter. Ook de chatfunctie en het delen van een scherm verliep soepel. Het beeld was niet superieur, maar scherp genoeg voor een prettige conversatie.

We zijn het er over eens: hier gaan we meer mee doen. Dat doet me deugd.

Gerelateerd:
Google Hangouts: de eerste kennismaking
Nu ook documenten delen in Google Hangouts
De tijd is rijp voor Google+

@

Reageer