clear

zoeken

search

Muziek en video streamen naar iPad en iPhone met Air Playit

02 juni 2012

Ruim anderhalf jaar geleden kocht ik een goedkoop Docking Station waarmee ik de muziek op m’n laptop draadloos kan afspelen, via de iPhone. Voor het streamen maakte ik gebruik van het programma Airfoil Touch. Dat werkte, maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat het goed werkte. Ik deed dan ook geen poging de software achteraf weer op te snorren, toen ik Windows twee maanden opnieuw moest installeren.

Vandaag ging ik alsnog op zoek naar een alternatief en vond die in de vorm van de gratis app Air Playit. Die app blijkt een schot in de roos. Behalve het installeren van de app op je iPhone of iPad moet je ook nog even de bijbehorende software op je pc installeren en vervolgens aangeven welke bestanden op afstand geopend mogen worden, maar dat is dan ook alles. Heerlijk laagdrempelig!

Dat de mediaspeler die aan onze televisie is gekoppeld de app dan weer niet herkent via USB is een kleinigheidje. Die horde nemen we binnenkort ook wel. Voor nu is Air Playit mijn app van de week.

@

6 Reacties

  1. Jaap van de Geer schreef:

    Werkt vlekkeloos, ook op mijn Mac. Dank voor de tip!

  2. Dat is goed om te lezen Jaap! Gisteravond na een uur of drie kreeg ik wel opeens een foutmelding. Kon het programma de server niet meer vinden. Maar dat kan uiteraard allerlei oorzaken hebben. Lijkt me hoe dan ook een aanwinst. Enjoy!

  3. Meeuse.. schreef:

    Ik heb een kastje gekocht, een Apple Airport aangesloten op mn stereo en speel nu draadloos muziek af op m'n iphone met geluid uit mn boxen. Werkt ook prima!

  4. Wat voor kastje dan? Justin vertelde me dat hij Apple TV gebruikt. Daar ga ik denk ik ook maar voor dan. Dan is video ook meteen geregeld schijnbaar.

  5. Meeuse.. schreef:

    Een Apple Airport, werkt als een dolle!

Reageer