clear

zoeken

search

Memorabele filmscènes: het concert van Powermad (Wild at Heart)

09 juni 2012

Rond 1990 dreigde de cultstatus van regisseur David Lynch dankzij de serie Twin Peaks een hype te worden. Iedereen wilde weten wie Laura Palmer had vermoord. Het t-shirt met de opdruk ‘I killed Laura Palmer’ was niet aan te slepen. Rondom zijn film Wild at Heart, ook van 1990, was het een stuk rustiger. Nicolas Cage was nog niet zo beroemd als nu. Het verhaal was flinterdun, de scenes soms surrealistisch. Maar juist vanwege dat laatste vonden ik en m’n makkers het een stoere film. Als we dronken waren lalden we soms onverstaanbare citaatjes van Cage, over slangenlederen jasjes. En we kochten dus gewoon die cd van Powermad, alleen vanwege dat ene nummer, Slaughterhouse.

Het nog jonge MTV zou het intro van Slaughterhouse nog lang gebruiken als tune voor het programma At the movies. Daarom vergaten we Powermad minder snel dan andere bandjes van dat kaliber. Nu ik de scene terugzie waarin Sailor staat te dansen bij een concert van de band, en zijn meisje Lula (Laura Dern) verdedigt, moet ik toch weer grijnzen. Daar zal je het citaat hebben:

Guy at Nightclub: You look like a clown in that stupid jacket.
Sailor: This is a snakeskin jacket! And for me it’s a symbol of my individuality, and my belief… in personal freedom.
Guy at Nightclub: Asshole.
Sailor: C’mere.

@

2 Reacties

  1. Ingmar Koch schreef:

    O man, die film zit vol memorabele scenes. Het einde van deze bijvoorbeeld, met een heel lelijke Willem Dafoe
    //www.youtube.com/watch?v=mvE-_utxEzc: "Someday honey I will, but I got to get going!"
    En sinds deze scene zijn perziken ook niet meer wat ze geweest zijn //www.dailymotion.com/video/xal6ap_sailor-et-lula-wild-at-heart-take-a_shortfilms: "Take a bite of peach…"
    Ik heb het boek van Barry Gifford trouwens ook in de kast staan, maar de film is veel beter.

  2. haha Ingmar Koch dat zijn ook prachtige ja. Die was ik weer vergeten. Thanks 🙂

Reageer