clear

zoeken

search

Een documentaire als liefdesverklaring voor het papieren boek

13 juni 2012

Had ik al eens gezegd hoeveel ik van papieren boeken houd? Als dat voor jou ook geldt moet je bovenstaande documentaire, The future of print, zeker bekijken. De film is gemaakt door studente Hanah. Als ik haar werk had moeten beoordelen zou het een dikke negen hebben gekregen.

Gerelateerd:
Papieren parels in een kluis van beton
Benevens eenige vreemde dieren en plantgewassen…
Dat goeie ouwe boek

@

6 Reacties

  1. Fabiola schreef:

    Ge. wel. dig.

  2. Peter de Kock schreef:

    Mee eens, ik hou ook van papieren boeken. Vooral die dikke pillen die als je ze dichtslaat hetzelfde DOEF! geluid maken als wanneer je het portier van een grote dure auto dichtgooit.

  3. Michael_Minneboo schreef:

    Lezen van papier is nog steeds fijner dan lezen van een scherm. Ik voel ook een band met sommige boeken niet alleen vanwege de inhoud maar juist ook omdat het fysieke voorwerpen zijn.

  4. Merk zelf weinig verschil tussen lezen van papier of van mijn scherm. Lees tegenwoordig ook veel vaker in digitale vorm. Maar dat doet niets af aan het boek. Ik zie en lees ze nog steeds graag. Die dikke met een naslagfunctie zijn helemaal fantastisch inderdaad 🙂

  5. jannyohuis schreef:

    Wellicht hebben we over 10, 15 jaar allemaal een 3-D printer en printen we zelf die e-boeken uit, die we zo goed vinden dat we ze willen vasthouden of bewaren. Moeten we alleen het geurtje nog nabootsen.

    ik heb trouwens je link doorgestuurd naar een canadese collega; over de wereld en weer terug.

  6. Dat kun je inderdaad niet uitsluiten… Ben benieuwd hoe en hoe snel zich dat zal ontwikkelen. En mooi, die Global Village-insteek 🙂

Reageer