clear

zoeken

search

App van de week: Air Video

08 juni 2012

Het is niet zo dat ik de app Air Playit, waar ik een week geleden enthousiast over was, nu meteen afschrijf maar ik denk wel dat ik de aanwinst van vandaag, Air Videovaker zal gaan gebruiken. Die app kan namelijk net iets meer en is de aanschafprijs van 2,39 euro gewoon waard. In de korte bespreking van Playit liet ik  doorschemeren dat ik het wel jammer vond dat onze mediaspeler de app niet herkende via USB. Dat betekende namelijk dat ik het direct streamen van films, van m’n laptop naar de televisie, wel kon vergeten. Op dat bericht reageerde iemand met de opmerking dat de mediaspeler van Apple zelf, Apple TV, uitkomst kon bieden. Vanmiddag besloot ik die opmerking ter harte te nemen. Zonder me er verder in verdiept te hebben schafte ik het apparaatje aan.

De oudste van @bimmie installeerde het ding in vijf minuten. Het zag er goed uit, vonden we. Pas toen ik  tevergeefs een paar speelfilms naar iTunes wilde slepen realiseerde ik me dat Apple niet uit de voeten kan met .avi-bestanden. Een licht gevoel van teleurstelling bekroop me. Mopperend ging ik aan de slag met Handbrake, een converteerprogramma waar ik ooit eens iets over gelezen had. Dat programma bleek uiteindelijk wel te werken maar een converteertijd van meer dan een kwartier vond ik toch wat lang. Anno 2012 denken wij, de verloren kinderen van focus, tempo en regie, tenslotte in minuten.

Op dat moment dacht ik gelukkig terug aan een Twittertip van een paar uur eerder, van Rob Meijer. Hij adviseerde dus Air Video. Toen ik de beschrijving bekeek zag ik dat deze app avi-bestanden kan converteren terwijl je de film al zit te kijken. Dat klonk me als filmmuziek in de oren!

Na een eerste experiment kan ik constateren dat het werkt, zelfs als een film nog niet volledig op de harde schijf staat. Dat het beeld geen enkele keer haperde verbaast me nu nog. Terwijl je converteert verzend je de beelden immers eerst  nog naar twee tussenstations. Dat is dus blijkbaar geen probleem. Ik vind het fantastisch. Dat ik daarnaast met Apple TV nog veel meer kan is een mooie bijkomstigheid. Afvinken die hap. Panta Rhei.

@

Reageer