clear

zoeken

search

Zoekmachines voor real-time foto’s

20 mei 2012

Hoewel ik eerder deze week schreef dat ik steeds minder gebruik maak van Flickr kan ik niet beweren dat ik erg onder de indruk ben van de zoekmogelijkheden van de fotoplatformen die ervoor in de plaats kwamen. En dat terwijl ik die mogelijkheden wel graag zou benutten. Voor Middelburg Dronk bijvoorbeeld.

Het belangrijkste probleem is dat het aanbod versnipperd is. Ook is het zo dat de zoekresultaten meestal niet ver teruggaan. TNW verwees gisteren naar tien diensten maar de meeste daarvan gebruik ik nooit. Als ik de interface van een site als Twicsy zie denk ik dat dat ook zo blijft. TwiPho en Topsy gaan nog wel en na wat gehannes met de zoektermen kun je ook nog wel iets met PicFog, maar echt plezierig is het zoeken daar toch niet te noemen. En dan zijn er nog de diensten die aan Twitter zijn gekoppeld, zoals MobyPicture, Lockerz en YFrog. In de een kun je pas zoeken als je bent ingelogd, de ander zoekt alleen op gebruikersnamen en de derde tenslotte wordt nauwelijks gebruikt door derden. En van wat Twitter zelf teruggeeft als je doorklikt op afbeeldingen knap je ook al niet op, zeker niet als je beseft dat dat lang niet alle foto’s getagd worden door gebruikers, en dat de ‘locatievoorzieningen’ van apps vaak niet zijn ingeschakeld. Dan vindt je foto’s dus helemaal niet meer terug.

Als ik het slachtveld overzie is Search Instagram eigenlijk de enige zoekmachine voor real-time foto’s die ik heel aardig vind. Ook die gaat weliswaar niet ver terug en ook die vindt niet alle plaatjes die zijn geschoten (en dan alleen nog met Instagram), maar die machine ziet er in ieder geval nog mooi uit. Dat is ook al heel wat waard, blijkbaar.

Gerelateerd:
Je Instagramfoto’s in één keer exporteren met Instaport
App van de week: Instagram
Online foto’s bewerken met PicMonkey

@

2 Reacties

  1. J. Geraets schreef:

    Het volgende artikel bevestigd jouw bevinding : Boobstagram verzamelt Instagram-foto's van borsten.

  2. Buitengewoon initiatief!

Reageer