clear

zoeken

search

Unglue.it: welke e-books wil jij de wereld schenken?

18 mei 2012

Gisteren is Unglue.it gelanceerd, een website die door middel van crowdfunding boeken bij uitgevers af wil kopen om ze vervolgens te kunnen voorzien van een Creative Commons-licentie, en op die wijze vrij beschikbaar te stellen voor heel de wereld.

Ik vind het een interessant concept. Als ik de eerste vijf titels zie word ik niet meteen warm (omdat ik de boeken niet ken) maar het benodigde kapitaal is te overzien, hoewel 50.000 dollar voor het duurste werk natuurlijk wel heel veel geld is.

Dit initiatief is hoe dan ook een mooi voorbeeld van ‘niet lullen maar poetsen’. Dat de kaarten ook nog eens open worden gespeeld is helemaal een verademing. Daar hoef je normaal niet om te komen…

Meer informatie op Go to Hellman.

@

Reageer