clear

zoeken

search

De tijd is rijp voor Google+

09 mei 2012

Nadat het downloaden en bekijken van de nieuwe versie van de iPhone-app van Google+ was ik even stil. Wat is die mooi geworden zeg! Zo mooi zelfs dat ik er een beetje knorrig van begin te worden. Waarom gebruik ik dit platform nu niet vaker? Dit is toch veel mooier dan Twitter, om maar eens een concurrent te noemen?

Het antwoord op die vraag ligt voor de hand. Ik en het gros van de mensen waar ik online contact mee heb zijn nog veel te druk met andere platformen. Daarom geven we Google+ geen ├ęchte kans.

Toch geloof ik nog steeds dat + een plekje gaat veroveren in de wereld van sociale media. Zo ben ik nog steeds bijzonder gecharmeerd van de Hangouts, waaraan je dus ook gewoon mobiel kunt deelnemen. Met de nieuwe functie ‘On Air’ wordt het alleen nog maar mooier. Ook daar moet echter nog een drempel genomen worden. Er zijn nog steeds heel veel mensen die om het minste of geringste onderonsjes op poten zetten. Die onderonsjes zijn vaak best nuttig, maar kosten ook onnodig veel tijd. Als je een Hangout voorstelt is de kans echter groot dat je nul op rekest krijgt. Een tijd lang wilde ik nog wel geloven dat de techniek de spelbreker was. Dan werd er iets gemompeld over slechte internetverbindingen of over karige webcams. Maar dat is anno 2012 toch niet meer aan de hand, mag ik hopen?

Komaan mensen, de tijd is er rijp voor. Google Plus ( of Facetime, Skype, whatever) is echt niet voorbehouden aan jongeren of hippe hackers. Online communicatie was nog nooit zo laagdrempelig. En dat adagium ‘dat er niets gaat boven Face to Face-contact’? Dat heeft z’n glans ook wel verloren. Dit is namelijk Face to Face.

Ook. Maar dan effici├źnter.

@

6 Reacties

 1. 0x20 Hackerspace schreef:

  Als je een geek bent, is G+ echt wel je ding hoor. Zo goed als hackerspaces en makerlabs (en dus ook hun leden) zijn er zeer actief op. Je kan ons vinden op //plus.google.com/111440983315819252895
  Laat ik het zo stellen:
  – Facebook gebruik je voor koetjes-en-kalfjes-gezever
  – Twitter gebruik je om op de hoogte te blijven van het nieuws
  – G+ gebruik je om bij te leren en echt contact te leggen op basis van interesse

 2. Jurn Glazenburg schreef:

  Hi Edwin, in de komende Informatieprofessional gaat mijn column ook over de Hangout. Toevallig?!

 3. Ha Jurn, dat is is vast geen toeval nee. Ben benieuwd naar je insteek!

 4. Hoi 0x20, grofweg is dat inderdaad misschien wel hoe de platformen door de meeste mensen gebruikt wordt, maar zelf gebruik ik ze toch ook anders. Op Facebook vindt nu bijvoorbeeld de meest interactie plaats rond Middelburg Dronk. Dat heeft alles te maken dat de doelgroep daar ook het meest actief is. Twitter gebruik ik ook veel voor communicatie (en voor het zelf verspreiden van nieuws met verschillende accounts) en ook daar is de interactie nog steeds groter. De functie van G+ herken ik inderdaad ook. De mogelijkheden zijn ook interessanter, maar door het een en ander blijf je toch steeds teruggrijpen op de platformen waar de interactie het grootst is. Is ook een beetje kip en ei-verhaal natuurlijk. Ben jullie account in ieder geval ook gaan volgen. Thanks!

 5. J. Geraets schreef:

  Online tekstverklaren met Anymeeting … En zie voor verdere mogelijkheden / alternatieven het artikel 'Online seminar tools vergeleken' en vooral ook de reacties (!) daarop.

 6. Dank je Joost. Dat zijn nogal wat comments. Moet zeggen dat ik veel van de tools niet ken, laat staan heb uitgeprobeerd. The horn of plenty!

Reageer