clear

zoeken

search

Vijf jaar op Twitter

04 april 2012

Vandaag feliciteerde Tw Birthday me met mijn vijfde Twitterverjaardag. Die felicitatie doet mij vooral stilstaan bij het tempo waarin alles zich voltrekt. In den beginne, toen twitteren nog microbloggen werd genoemd, kon ik er nog niet echt mee uit de voeten, nu is het voor mij een alledaags communicatiemiddel. Minstens zo gewoon als e-mail, alleen ervaar ik Twitter als handiger in het gebruik.

Eerder dit jaar overwoog ik om de verschillende accounts die ik beheer zo veel mogelijk samen te voegen. Daar ben ik van teruggekomen. Zo nu en dan komen er zelfs accounts bij. De grote truc is dat je niet moet proberen alles te volgen. Integendeel, je doet er beter aan om het platform te blijven zien als een grote drukke kroeg, die ook voldoende ruimte biedt om in alle rust met anderen te kunnen keuvelen. Kort en bondig, to the point. Juist door het allemaal een beetje los te laten maak je er een krachtig netwerkmiddel van. Een verdomd krachtig netwerkmiddel.

Kort samengevat: een afscheid van Twitter is nog lang niet aan de orde.

Gerelateerd:
Volgvrijdag, en andere dingen die niet verplicht zijn op Twitter
Twitter als wapen tegen informatieovervloed
Bibliotheken op Twitter: folder of conversatie?
Twitter: over organisaties bij de dorpspomp
De ondraaglijke lichtheid van Twitter
Vier jaar Twitter
Blom over het volgen van veel mensen op Twitter

@

2 Reacties

  1. Veerle Tesse schreef:

    Goh, ik zit ook nog maar aan een goeie 5 jaar en 't lijkt alsof het al veel langer bestaat. Raar he.

  2. Tijdbeleving is inderdaad vreemd. Sommige dingen lijken al een eeuwigheid te bestaan voor je gevoel, andere juist niet. Waar 'm dat nu precies in zit? Misschien heeft het ook wel iets te maken met de vanzelfsprekendheid van het gebruik. Twitter ervaar ik inmiddels als gegeven, niet als 'iets nieuws'. Die vlieger gaat lang niet voor alle platformen op….

Reageer