clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 6 april 2006-2011

06 april 2012

Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5700 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Vandaag is het 6 april.

2006
De Universiteit van Amsterdam peilde het humeur van bloggers. Dat vond ik toen nog interessant. Nu kom je het meten van emoties op basis van tweets en andere digitale uitingen zo vaak tegen dat de lol er wel vanaf is.

2007
Toen noemde ik het real-time web nog het levende web. De cijfers waren ook toen al imposant. Het speeltje van de dag was Fontifier, een tool die je eigen handschrift omzet naar een digitaal lettertype. Ik besprak ook het boek Intensieve Menshouderij. Dat boek viel een beetje tegen.

2008
Ruimte voor de muziek van één van de beste bands ooit, The God Machine en aandacht voor internetcensuur in China. You are a liar someday indeed…

2009
In 2009 alleen aandacht voor Google als gebeten hond. Hoge bomen…Drie jaar later is het bedrijf nog steeds oppermachtig, maar het gevoel dat de macht geleidelijk afbrokkelt verlaat me niet. We zullen zien.

2010
“Jezus jij twit alleen maar reclame voor je bibliotheek, doe es een party tweet! Boks”. Het was niet eens aan mij gericht, maar leerzaam vond ik het zeker. Verder wat gereutel over desinformatie, oorlogsleugens en een groot Wikipedia-onderzoek. Blijven waarnemen, altijd.

2011
Over ACTA, vier jaar op Twitter en over dienstverlening via webcams. Een reactie op dat laatste liet bijna een jaar op zich wachten. Die reactie was vrij voorspelbaar. Te snel/hard/vroeg/laat; u zegt het maar.

@

Reageer