clear

zoeken

search

Ruim 5000 artiesten melden zich voor The Promo Bay

09 april 2012

The Pirate Bay is niet weg te branden uit het nieuws. Meestal gaat dat nieuws over blokkades, piraterij en copyright. De toon is niet zelden negatief. Je zou daardoor bijna vergeten dat de site geliefd is bij miljoenen mensen (TPB staat in de wereldwijde top 60 van best bezochte websites). Dat de site niet alleen populair is onder downloaders maar ook onder een wat minder bekende artiesten blijkt uit het bericht dat meer dan 5000 artiesten zich hebben aangemeld voor het jonge initiatief The Promo Bay, een podium dat het werk van artiesten onder het voetlicht plaatst op The Pirate Bay.  Als artiest betaal je voor dat podium met het gratis beschikbaar stellen van (een deel van) je werk. Het podium werpt vruchten af. Een citaat van TorrentFreak:

For the artists the promotion campaigns are paying off as well. George Barnett added 4,000 new Facebook fans during the campaign and his video was viewed 85,000 times in total. And Tomás Vergara, the maker of short film The Chase, got 250,000 views of his video in just three days.

“When I had a reply saying that they liked it and I’d have a worldwide display on The Pirate Bay homepage, I pulled off my hair. I think its been a while since I’ve opened my eyes that wide,” Vergara said looking back at receiving the good news.
“Now The Chase is having massive exposure. I’m so damn happy. This is the kind of things you were not expecting in life, I guess,” he added.

Aan ieder verdienmodel gaat aandacht vooraf. Of zoals TorrentFreak het zegt: “For many independent artists obscurity is a bigger problem than piracy.”

@

Reageer