clear

zoeken

search

Raad de relatie: hoe goed ken jij je contacten op LinkedIn?

28 april 2012

Emerce meldt: “PricewaterhouseCoopers heeft de LinkedIn-game Raad de Relatie gelanceerd. Daarmee kan men zijn kennis over de connecties op LinkedIn testen”.

Het spel is lastiger, en daarom verslavender, dan ik verwacht had. Van de huidige werkgevers van de contacten op LinkedIn lijk ik redelijk goed op de hoogte zijn, maar van de hobbies of gevolgde opleidingen minder. Locaties en associaties helpen gelukkig vaak ook een handje. Een nadeel is wel dat er steeds maar één antwoord wordt goed gerekend. Als je veel mensen uit dezelfde branche kent schiet dat niet echt op natuurlijk. Maar het is een geinige test al met al. Misschien zelfs wel een spiegel voor sommigen. Ken je je digitale contacten ook echt?

Gerelateerd:
LinkedIn, een gek netwerk
LinkedIn Maps: je contacten visueel gegroepeerd
LinkedIn Connections: je oud-collega’s in vogelvlucht

@

2 Reacties

  1. Karin den Broeder schreef:

    Is inderdaad erg verslavend 😉 Maar maakt je (ok, me) wel bewust van wie je op LinkedIn (en Twitter) als connectie toevoegd. Hoe goed ken je deze mensen eigenlijk?

  2. Helemaal mee eens. Heb vannacht ook nog een paar rondjes gespeeld. Van 2/3 (ongeveer) lijk ik genoeg of nog wel iets te weten, van 1/3 weinig tot niets. Dat is meteen het leuke van de game inderdaad.

Reageer