clear

zoeken

search

Online foto’s bewerken met PicMonkey

22 april 2012

Het is een leuke hobby hoor, dat bewerken van foto’s, je bent er alleen zo veel tijd aan kwijt. Tenminste: wel als je werkt met programma’s als Photoshop of Paint.net. Ik heb die programma’s in het verleden een paar keer een kans gegeven (sterker nog: ik heb er nog verplicht mee gewerkt. Photoshop was onderdeel van één van de negen thema’s van de opleiding IDM) maar ik ga altijd spontaan zuchten als ik weer in aanraking kom met al die lagen, filters en opties. Too much of a good thing. Die overvloed heeft er min of meer voor gezorgd dat ik me de software nooit eigen heb gemaakt.

Anno 2012 zie ik nog minder noodzaak om fotobewerking onder de knie te krijgen dan voorheen. In de AppStore wemelt het immers van de apps waarmee je als leek prachtige fotobewerkingen kunt uitvoeren. Maar eerlijk is eerlijk: dan moet je niet te veel willen. Gisteren wilde ik bijvoorbeeld een aantal foto’s voorzien van een eenvoudige tekst. Op de telefoon kan dat wel, maar echt prettig werkt dat niet.

Kom er maar in PicMonkey. Lifehacker.nl schreef:

PicMonkey is een web based foto-editor met de mogelijkheden van Instagram en Hipstamatic, met diverse extra features zoals het toevoegen van tekst en symbolen. Om PicMonkey te gebruiken is het niet nodig om je te registreren, je kunt simpelweg een foto openen via de site en aan de slag gaan. Om te oefenen kan je zelfs met foto’s van PicMonkey aan de slag gaan, te openen via hun homepage.

Niets downloaden of betalen, geen overdosis aan mogelijkheden; PicMonkey biedt online fotobewerking voor dummies en luiaards. Net wat ik zocht dus. Het is te mooi om niet te delen.

@

6 Reacties

  1. Nelvanwaas schreef:

    Leuk programma! Bedankt voor de tip, Edwin. Ik ben de komende uren onder de pannen 

  2. Graag gedaan Nel, plezier ermee!

  3. Piet P. schreef:

    Oh Wow!

  4. Anoniem schreef:

    Ineens moet er toch betaald gaan worden als je de extra opties wilt behouden bij Picmonkey. Zo'n 60 dollar per jaar. Picnick het eerdere programma was goedkoper!! Wat mij ook stoort is dat het ineens zonder enige aankondiging veranderd is van geheel gratis naar betaald.

  5. Goed om te weten, dank je. Slecht, van die acties die plots worden doorgevoerd…

Reageer