clear

zoeken

search

Definitief: de nieuwe interface van Blogger

25 april 2012

Bijna een jaar na de lancering drukt Google de nieuwe interface van Blogger erdoor. Daar zijn heel veel gebruikers niet blij mee. Ik ook niet. In september stelde ik nog optimistisch dat ik van plan was die interface te blijven gebruiken, maar ik kwam daar al snel van terug. De editor (waarin ik dit bericht nu ook zit te tikken) bleek namelijk irritant vaak te haperen in Google Chrome. De oorzaak daarvan heb ik nog steeds niet weten te achterhalen, maar het was voor mij reden genoeg om zo lang als mogelijk vast te houden aan het oude systeem.

Vandaag kreeg ik de nieuwe variant alsnog voorgeschoteld. Ongevraagd. Terugschakelen is nog steeds mogelijk maar Google meldt nu wel dat het binnen een maand uit zal zijn met die pret. Ondanks het feit dat ik daar begrip voor heb (ik stel me zo voor dat het in de lucht houden van verschillende versies onnodig veel problemen met zich meebrengt voor de ontwikkelaars van het platform) baal ik er wel van. De editor hapert namelijk nog steeds.

Misschien dat de definitieve overstap de ontwikkelaars in staat zal stellen dit euvel te verhelpen. Als dat niet zo is zal ik op zoek moeten naar een andere oplossing. Werken met Firefox in plaats van Chrome biedt in ieder geval géén soelaas, merk ik hier en nu. Daar ben ergens dan weer blij om. Chrome bevalt me namelijk wél. Het te verwachten advies van WordPressadepten leg ik ook naast me neer. Ik ben al zes jaar een tevreden gebruiker van Blogger; daar stap ik niet zomaar van af. Met ‘wat de boer niet kent’ heeft dat niets te maken. Ik werk namelijk ook met WordPress, elders. Ik vind Blogger gewoon prettiger. Ik hoop oprecht dat ik op dat optimistische voornemen niet hoef terug te komen, over een half jaar.

@

6 Reacties

 1. Ingmar Koch schreef:

  Hmm, "computers enzo" zijn toch wonderlijke dingen. Ik heb namelijk op de drie verschillende machines waarop ik Blogger icm Chrome gebruik, geen enkel probleem met de editor. De techneuten zullen wel zeggen: het ligt aan de een of andere plug-in / add on die je hebt gebruikt. (Wat je misschien zou kunnen testen door in "incognito mode" alle plug-ins uit te schakelen en te kijken of het dan ook nog fout gaat…)
  Sterkte in ieder geval.

 2. Michel Penterman schreef:

  He Edwin, ik las dat Google hackers gaat belonen met € 20.000 maximaal per melding. Hopelijk gaan ze dit systeem ook voor het melden van bugs hanteren 😉

 3. Astrid van Dam schreef:

  Joh, ik gebruik de nieuwe interface én chrome al vanaf het begin en heb nooit problemen. Vind hem helemaal prima. Ik zou zeggen dat 'het aan één of andere plug-in / add on ligt' die je (hebt) gebruikt 😉 Maar ja, ik ben natuurlijk helemaal geen techneut. Sterkte!

 4. Bedankt mensen! Jullie reacties bijzonder nuttig, want aan de extensies had ik nog niet gedacht. Heb het meteen even incognito geprobeerd en inderdaad: dat gaat stukken beter. Nu krijg ik te maken met de vraag welke van de extensies de boosdoener is. Kan ze natuurlijk ook allemaal uitzetten bij het bloggen, maar dat is ook niet zo handig…en helemaal zonder extensies…

  Hoe dan ook bedankt voor me het op het juiste spoor zetten!

 5. Ik heb het haperprobleem ook (bij IE), maar het is wel minder geworden (heb het wel gemeld bij Blogger middels de feedbackknop). Hoop doet leven (bij de niet-techneuten).

 6. Monique Schoutsen Problemen met IE kwam ik in de fora nog vaker tegen. Onder iOS schijnt het ook niet vlekkeloos te gaan. Laten we het dan maar een opgroeiend kind noemen 🙂

Reageer