clear

zoeken

search

Twitterapps: MyTweetPal en Airgram

07 maart 2012

Apps die bijdragen aan beter informatiemanagement kunnen altijd rekenen op mijn belangstelling. Het punt is alleen wel dat het met apps inmiddels bijna net zo bar en boos is als met informatie zelf: het aanbod is overweldigend. Dat geldt zeker ook voor apps die beloven het gebruik van Twitter eenvoudiger te maken. Ik heb er talloze uitgeprobeerd, maar steeds keer ik terug bij Twitter voor iPhone en (op de laptop) bij Tweetdeck. Ik ben ook gestopt met het aanmaken van lijsten. M’n belangrijkste filter ben ik zelf. Af en toe tik ik, als dikke beer, een paar visjes uit de informatierivier. Bang dat ik de lekkerste vissen daardoor mis ben ik niet: die zwemmen meestal nog wel een paar keer voorbij. Op die momenten dat ik behoefte heb aan meer overzicht schakel ik simpelweg over naar een kleinere account. Easy does it.

Desondanks ging ik zondag aan de slag met een app die Twittermania besprak: MyTweetPal. Met die app kun je door tweets te ‘liken en disliken’ een soort filter ontwikkelen. Deze gratis toepassing ziet er goed uit en heeft een paar leuke functionaliteiten maar het probleem is: je moet er eerst weer tijd in steken voordat er sprake is van resultaat. Het ding moet tenslotte eerst je voorkeuren leren kennen. Dat gaat ‘m niet worden, in mijn geval.

Gisteren besprak iPhoneClub echter een andere nieuwe en gratis app: Airgram. Die vind ik interessanter. Deze app is namelijk in staat je pushberichten te sturen als Twitteraars die je hebt ingegeven berichten verzenden. Dat kan handig zijn. Bijvoorbeeld als je een collega wilt volgen die werkt aan een bepaald project, of een journalist die Twitter gebruikt voor real-time verslaggeving. Dat kan natuurlijk ook met behulp van een lijst van Twitter zelf, maar snelle pushberichten maken het een stuk makkelijker voor je. Airgram bewaar ik voorlopig nog even, MyTweetPal niet.

Gerelateerd:
Irritante tweets onderdrukken met Proxlet
Twitter: over organisaties bij de dorpspomp
Volgvrijdag, en andere dingen die niet verplicht zijn op Twitter

@

Reageer