clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 9 maart 2006-2011

09 maart 2012



Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5600 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Vandaag is het 9 maart.

2006
Ooit was er een tijd dat veel websites nog niet waren voorzien van RSS. Zulke sites kom je tegenwoordig alleen nog in de bibliotheeksector tegen. Een geintje maar FeedYes was ooit erg handig. Nu gebruik ik het nooit meer.

2007
Een beetje zoeknieuws, een verwijzing naar een innovatieadvies van de Raad voor Cultuur, een boekverkoop in de Zeeuwse Bibliotheek. Het was bijna weekend, je weet zelf.

2008
Ik genoot van de wiki van Bibliotheek Deventer en van de Bibliometro in Madrid. Beroepsdeformatie slaat geen weekend over.

2009
Nog niet zo lang geleden mopperde ik over de kilheid in Duitse bibliotheekarchitectuur. Dat deed ik drie jaar geleden blijkbaar ook al eens. Geen toeval, of wel?
Meestal doet mijn lief me smelten met een kusje. Die dag met een kussen. Er stond op “Slaap zacht krokodil, en fluister in mijn oor als je bang bent.”
Oh, en iets over vier miljoen mobiele boeken en Google als Darth Vader.

2010
Een bibliotheek zonder muren? Yup. Inzicht in Europese subsidies? Check.

2011
Ik verslikte me weer bijna in het mantra. Het mantra dat zegt dat conversaties belangrijker zijn dan websites. Het is maar gedeeltelijk waar, maar overdrijven mag soms best. Het gaat tenslotte om de boodschap.
Het hield niet op bij het uitspreken van dat mantra. Ik voegde daad bij woord door alvast een fanpagina voor Middelburg Dronk aan te maken op Facebook. Dat ik daar pas 9 maanden later wat serieuzer mee aan de slag zou gaan kon toen de pret niet drukken.
En het uitblijven van die proeftuin voor eboeken bracht me er misschien wel toe om insectenfoto’s onder de loep te nemen, wie zal het zeggen?

@

Reageer