clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 4 maart 2006-2011

04 maart 2012

Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5600 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Vandaag is het 4 maart.

2006
In 2006 kwam ik niet verder dan het kort bespreken van een gratis alternatief voor Photoshop: Paint.net. Die tool heb ik later ook nog wel eens gebruikt maar de waarheid is dat ik fotobewerking toch liever overlaat aan specialisten. Het is een prachtige hobby maar ook een tijdvreter van jewelste. Ik neem genoegen met het beperkte aantal filters van de apps van nu. Of met het werk van een ander.

2007
Ik besteedde aandacht aan dnScoop, een tamelijk onzinnige tool waarmee je de waarde van een website kunt  schatten. Niets meer dan een gimmick. Op het besproken weblog Creating Passionate Users is het al vijf jaar stil.

2008
Het aantal redenen om niet te veranderen is inmiddels vertienvoudigd. In Het sociale web: vermenging, concentratie en passie sprak ik mijn ergernis uit over ‘de hijgerigheid m.b.t. sociale media en mijmerde ik over het gerichter en met passie benutten van die media. In Middelburg Dronk heeft dat gemijmer in zeker zin gestalte gekregen. En passant berichtte ik over Mux, de vrolijke videobot (nooit meer naar omgekeken) en over het oude huis van Charles Bukowski. Een monument.

2009
Surveillance Self-Defense? Weggezakt. Dat verdient een passage Kafka, Buiten voor de wet.

2010
Radiostilte. Nog steeds.

2011
Omdat ik er maar al te vaak een potje van maak stuiterde ik heerlijk op de sound van Notsensibles. Ik vroeg me vervolgens af wat gepersonaliseerde serendipiteit precies is. Dat concept is in Pinterest tot het volle wasdom gekomen. Tot slot verbaasde ik me niet over het SCP-rapport Hoe cultureel is de digitale generatie?


Een beetje een saai dagje, vier maart.

@

Reageer