clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 1 maart 2006-2011

01 maart 2012

Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5600 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Ik ga verder met 1 maart.

2006
Het boek en alles wat daarmee samenhangt loopt als een rode draad door Mijns Inziens. In 2006 schreef ik een 12-delige reeks ‘Veranderend publiek’. Die dag ging verbaasde ik me over een universiteitsbibliotheek die  de boekencollectie opdoekte omdat studenten er geen belangstelling meer voor toonden. Dat ik het een voorbode noemde was misschien wel te hoog gegrepen. Ik citeerde Sinéad maar weer eens.

2007
Nog meer boeken. Over uitgevers die boeken online doorzoekbaar maakten. Over boekennieuws, lezen.tv en boekensnuffelaar.nl. Stuk voor stuk sites waar ik nu nooit meer naar omkijk (de eerste twee bestaan ook niet meer). Ik genoot die dag ook van de prachtige animatie Foodfight!

2008
Ik waande me toen al half kleine zelfstandige, zo lijkt het, en las gratis over de toekomst van reputatie. Dat onderwerp is nog steeds te heet om aan te pakken. Voorts vroeg ik me af of de universele digitale bibliotheek nu wel of niet een illusie zal blijken te zijn. Daar heb ik het antwoord nog steeds niet op gevonden.

2009
In 2009 relativeerde ik de crisis. Of zoiets.

2010 en 2011
In 2010 was mijn oude blog tijdelijk gesloten. Ik communiceerde en publiceerde elders. Maar in 2011? Ik heb geen flauw idee waarom ik vorig jaar een paar dagen radiostilte inlaste. Misschien had ik daar wel gewoon even behoefte aan? Maf dat m’n broek juist daar van afzakt.

@

Afbeelding

Reageer