clear

zoeken

search

iPad en iPhone blijven domineren, ook bij de overheid

24 maart 2012

Wanneer komt de concurrentie van Apple met een tablet die een bedreiging kan vormen voor de verkoopcijfers van de iPad? Die vraag houdt me al geruime tijd bezig. Natuurlijk: er bestaan al redelijk goede alternatieven, maar die worden toch voornamlijk gekocht door mensen die de prijs van iPad niet willen of kunnen betalen, of door de echte liefhebbers van open software. Serieus nemen doe ik dat in ieder geval nog steeds niet. Ik zou dat bijna vergelijken met open source in de bibliotheekwereld. Het is prachtig allemaal, maar het wordt niet opgepakt. Men geeft liever meer geld uit aan gesloten software, om allerlei redenen.

De status quo van de iPad is overduidelijk. Een paar recente voorbeelden?

Zulke berichten kom ik vooralsnog niet tegen als het gaat om apparaten van de concurrentie. Of is dat een gevalletje filterbubbel? Als dat inderdaad zo is houd ik me aanbevolen voor tegengeluiden. Tot die tijd houd ik het er maar op dat Apple de concurrentie gewoon nog te ver voor is. Dat de mensen van Apple dat zelf ook denken vind ik daarom, alleen voor deze keer, begrijpelijk. 
Maar hoe lang zal dit succes aanhouden? Blijft de iPad de komende twee jaar domineren? De komende tien? Ik durf er echt geen voorspellingen over te doen. Wat ik wél durf te zeggen is dat ik zelf voorlopig ook meer dan tevreden ben over het spulletje. Ik zie mezelf nog niet snel een andere telefoon kopen dan een iPhone. Ik ben gewoon zeldzaam tevreden. En dat is ook al geen toeval.
Gerelateerd:
@

2 Reacties

  1. Robert de Jong schreef:

    er was gister een leuk berichtje in mijn feed verschenen over hoe de totale omzet van de  technologie industrie zonder apple eigenlijk zou zijn gekrompen, dus de overdaad aan apple is waarschijnlijk geen filterbubble. 

  2. Klinkt interessant! Heb je de link nog wellicht?

Reageer