clear

zoeken

search

Interessante videotechnologie: Prism Skylabs

13 maart 2012

Op TechCrunch een bericht over Prism Skylabs, een jong bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de analyse van beelden van beveiligingscamera’s. De verkregen informatie helpt bij het in kaart brengen van het gedrag van klanten. Prism heeft de technologie gekoppeld aan online platformen, zodat bedrijven de beelden kunnen gebruiken als blikvanger op, bijvoorbeeld, hun Facebook fanpagina. De privacy van de klanten wordt niet geschonden omdat gezichten onherkenbaar worden gemaakt:

Here’s how Prism Skylabs works: Most stores and restaurants have surveillance videos running 24-hours a day. Unless there is a theft or another crime that takes place in the establishment, this massive amount of surveillance video is unused. The startup allows a business to download free software that detects cameras or video on a network, and showcases a number of images of the space to the business. Similar to the way you can pull images from videos using a video editing software, Prism Skylabs pulls relevant images of your establishment and builds insightful visualizations from these photos, while protecting customer privacy.

Het is innovatie op het randje, maar interessant genoeg voor mensen als Eric Schmidt om er in te investeren. Dat maakte me nieuwsgierig. Bovenstaande video verduidelijkt veel. Het is, uhm, interessante technologie.

@

2 Reacties

  1. Eric-Jan Dol schreef:

    tricky…worden die beelden al ge-anoniemiseerd aangeleverd of doen zij dat? Want dan bij dat laatste zit ik toch met hetzelfde probleem als laatst bij het ziekenhuisprogramma bij/van de VU. Je weet namelijk nooit wat er dan uiteindelijk met de niet-geanoniemiseerde beelden gaat gebeuren in de toekomst. :oS

  2. @4f0492d9c9e1186df1bb3ff842bdd0c8 zij vervormen de beelden, en maken er bijvoorbeeld van die warmtescans van. Ben het met je eens dat het tricky is, maar het verhaal is juist dat je dat toch al niet weet want de opnames worden sowieso overal gemaakt (en normaal gesproken/op papier alleen gebruikt als er een incident of misdaad is. Zij gebruiken de beelden dan ook voor 'leuke toepassingen'. Zo vertelde laatst een kroegbaas dat hij me had teruggezien op beelden die zijn café opneemt. Wist niet eens dat daar alles wordt gefilmd. Je kunt dan alleen maar hopen dat de beelden tzt gewist worden. Met de grote harde schijven van nu is daar steeds minder reden toe. Toen ik bij de videotheek werkte bewaarden we de tapes altijd een maandje, daarna werd er weer overheen opgenomen.

Reageer