clear

zoeken

search

Gezocht: enthousiaste aanjagers voor Bibliotheek 2.0

29 maart 2012

Het platform Bibliotheek 2.0 bestaat in april 5 jaar. Dat is uiteraard een mooie mijlpaal maar het zit me toch niet helemaal lekker. Door allerlei hooi op allerlei vorken kom ik naar mijn idee veel te weinig toe aan het levendig houden van dit platform. Dat vind ik zonde, want het netwerk heeft, met meer dan 5800 leden, nog steeds veel potentie.

Nu zou je kunnen stellen dat ik dan mijn prioriteiten moet verleggen, maar dat is nu gewoon even niet aan de orde. Daarom dit bericht, je kunt immers nooit uitsluiten dat er onder al die collega’s ook mensen zijn die het leuk zouden vinden om B20 weer wat meer leven in te blazen. Zaken waar ik dan aan denk zijn:

 • Het medebeheer van leden en bijdragen
 • Het maandelijks schrijven van een nieuwsbrief, op basis van een selectie uit de berichten op het platform
 • Interessante en relevante blogbijdragen en forumdiscussies
 • Meedenken over nieuwe functionaliteiten en content
 • Het platform beter benutten voor evenementen en alles daar omheen
 • Alls wat je zelf een goed idee vindt
Je hoeft natuurlijk niet alles te doen of te kunnen. Het mag. Waar het mij vooral om gaat is een beetje extra vuur en betrokkenheid.
Een vergoeding kan ik je niet bieden. Het platform krijgt helaas geen subsidie en de sponsoring dekt slechts de kosten van Ning.com. Er staan je uiteraard wel stapeltjes kudos, dikke duimpjes, plusjes en grijnsjes te wachten én, ook niet onbelangrijk, Bibliotheek 2.0 kan een grote rol spelen in het contact met vakgenoten en organisaties. Denk er eens over, en mail me. Je bent van harte welkom!
@

2 Reacties

 1. Christian schreef:

  Ben benieuwd naar de aanmeldingen! Op Archief 2.0 hebben we er goede ervaringen mee.

 2. Ha Christian,

  Ik heb in ieder geval al een paar mailtjes ontvangen, daar ben ik blij om. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Reageer