clear

zoeken

search

Een nieuwe burgemeester voor Middelburg

29 maart 2012

De burgemeester van Middelburg, Koos Schouwenaar, gaat na een ambtsperiode van tien jaar met pensioen. De Gemeente zoekt nu dus een nieuwe burgervader en zette de profielschets online, vlak voor de sluitingsdatum van de sollicitatietermijn. Men is op zoek naar een netwerker c.q. verbinder.

Ik hoop oprecht dat de commissie van wijze mensen een geschikte kandidaat zal vinden. Daar is de stad wat mij betreft aan toe. Ik zeg dat niet omdat ik verstand heb van politiek, want dat heb ik niet, maar ik heb altijd het gevoel dat het na Chris Rutten, die vertrok in 1996, minder plezant is geworden in ons provinciestadje.

Natuurlijk gebeurden er onder zijn bewind ook dingen die ik niet leuk vond, zoals het devalueren van het Dampleingebied als uitgaanscentrum, maar sinds Spar van der Hoek is het er niet beter op geworden. Dat ik daarbij vooral let op de ruimte voor de horeca, de inrichting van het stadscentrum en het (niet) benutten van mogelijkheden zegt misschien meer over mij dan over het bestuur, maar dan nog moet je toch toegeven dat er te vaak niet lekker is doorgepakt, de afgelopen jaren?

 • Die bouwput aan de Zuidsingel, hier om de hoek, is nog steeds een bouwput. In de Krantenbank Zeeland zag ik dat de ellende al in 2003 begon
 • De Stationsbrug is nog steeds niet autovrij
 • Stadspark? Welk Stadspark?
 • De herinrichting van Plein 1940? Daar lagen in de jaren ’90 ook al plannen voor
 • Ruimte maken voor terrassen en ander fraais op dat grote Marktplein? Liever de ziel verkopen aan projectontwikkelaars en dure winkelketens
 • Nachtvergunningen en discotheken? Zo flexibel als plaatbeton
 • De coffeeshops? Allemaal gesloten. Het besluit over de locatie van een nieuwe wordt al jaren uitgesteld.

Natuurlijk is dit niet allemaal de schuld van een burgemeester en zeker: een lijstje tikken van positieve ontwikkelingen is minstens zo eenvoudig als het oplepelen van bovenstaande ergernissen. Maar dit zijn toch de dingen waar ik het eerst aan moet denken, als ik terugblik, ik kan er niets aan doen. Daarom: prima, als de nieuwe burgemeester een verbinder en netwerker is, als er dan ook maar eens dingen afgetikt worden. Vooral die puist hier om de hoek ben ik meer dan beu.

Gerelateerd:
Kleurrijk Middelburg
Middelburg: hoe een stad niet tot leven komt
Een stadspark voor Middelburg? Graag!
Merkwaardige kunst deel 17: oranje bomen en huisjes in een sloot
Een kapsalon alstublieft. Of hoe Middelburg zuigt
Koninginnedag Middelburg 2010: wat een feest!

@

Afbeelding: Krantenbank Zeeland Zeeuwse Bibliotheek

5 Reacties

 1. Danniƫlle schreef:

  Goh, nooit gedacht dat ik nog eens zou reageren op een blogpost over een nieuwe burgemeester maar die Chris Rutten was dus ooit burgemeester van Nuth, het dorpje waar ik de 1e 10 jaar van mijn leven heb gewoond. Onder deze burgemeester hebben wij ooit meegedaan aan het legendarische Stedenspel van de NCRV (oma vertelt…) šŸ™‚ //www.limburger.nl/article/20091019/KIEKVANTOEN/393687959

 2. Haha, dat klopt. Het verhuisbedrijf waar ik ooit werkte heeft hem toen nog verhuisd. Allemaal sterke verhalen over Nuth natuurlijk šŸ™‚ Maar wel maf hoe er dan toch nog een linkje is te leggen naar jouw verleden.

 3. Danniƫlle schreef:

  Ā Nuth is echt da bomb šŸ™‚

 4. Micha Posthumus schreef:

  Mooi stuk seƱorĀ Mijnsbergen. Kan me helemaal vinden in jeĀ ideeĆ«nĀ voor de stad. Had het er laatst nog over, hoe ze sommige dingen wat aangenamer zouden kunnen maken. Je weet ik heb overal verstand van, dus ook van het gezellig maken van een stad… šŸ˜›

  Ik woon inmiddels alweer 14 jaar in Den Haag. Ik moet zeggen dat Middelburg voor mij nog altijd min of meer hetzelfde aanvoelt als in de tijd toen ik hier woonde. Als ik in Vlissingen kom, dan springen echt de tranen in je ogen, als je daar terug komt na al die jaren. Het was er al nooit echt geweldig maar wat men daar allemaal uitvoert, is niet echt sfeer verhogend. Mijngod wat een droefenis. Afijn dit lijkt mij ook niet helemaal de juiste plek om al mijn emoties er uit te gaan zitten, lopen gooien!Ā 

 5. Dank je Micha! Het kan inderdaad altijd slechter. Ik ben geboren in Vlissingen en voel dat net zo. De stad heeft een prachtige ligging, het Bellamypark is fraai, maar het centrum zelf is gewoon niet warm. Vind ik in Middelburg ook al niet, maar daar heb je dan in ieder geval nog de compensatie van oude gebouwen e.d. Als stuurman aan wal is het makkelijk lullen natuurlijk, maar er zit gewoon zo veel meer in…

Reageer