clear

zoeken

search

Dromen, want leuk meedoen zuigt nog veel harder

27 maart 2012

Wel god miljaar! Nu weet je toch al heel lang dat je het eigenlijk nooit goed doet. Als je volle bak gaat voor een zaak of een doel verklaren luitjes je voor gek. Je bent dan te fanatiek, je laat je te veel meeslepen.

Als je op jouw manier kiest voor onverschilligheid, en je kanaal vol mikt met alles wat je tenminste nog een beetje aangenaam verdooft, dan sta je niet midden in je leven, dan ben je op de vlucht.

Alles wat daar tussenin zit is sowieso categorie van vlakkenstein.

Maar dan, dan voer je binnen drie dagen vier gesprekken die er toe doen. Gesprekken over zingeving, invulling en meer van dat fraais.

En opeens weet je het weer, dat het allemaal bullshit is. Ter meerdere eer en glorie van wie of wat dan ook. De pleuris d’r mee.

@

11 Reacties

  1. Tsarne schreef:

    En dat gevoel kreeg ik vandaag ook!

  2. Marc schreef:

    Ik begrijp nu echt niet wat je insteek of de aanleiding is. Slechte reacties gehad? Groetjes.

  3. Best lekker soms he, Tsarne?

  4. Ha Marc,

    Het is ook geen duidelijke. Vroeger tikte ik dit soort opwellingsbijdragen regelmatig, nu niet meer zo vaak. Een soort cryptische gilletjes naar aanleiding van van alles en nog wat zijn het meestal. Als je het er af toe uitschrijft is dat lekker, om een of andere reden. Alles benoemen zou maar een zeurderige klaagzang worden, nu is het een beetje als het even draaien van een veel te luid muziekje. Dan is het weer over. Het gaat vooral over tot inzichten komen, eindelijk of opnieuw. En dan iets met luisteren naar het hart en het volgen van dromen ๐Ÿ™‚

  5. Peter de Kock schreef:

    Zou het een virus zijn dat zich onder de mensheid verspreid? Ik had een soortgelijke beleving na een aantal dagen noodgedwongen offline te zijn geweest en na een weekendje zon-zee-zeeland. Ik kwam terug en kon me zelfs voorstellen te stoppen met bloggen. De eerste keer sinds ik meer dan vier jaar geleden ben begonnen, dat ik me kan voorstellen ermee te stoppen. En het voelde niet eens schokkend maar eerder bevrijdend.

  6. Ha Peter, als in de welbekende kreet 'het heerst'? Misschien dat er wel periodes zijn aan te wijzen dat weer meer mensen bij meer dingen stilstaan, dat weet ik eigenlijk niet, maar soms is het wel opmerkelijk, dat je in korte tijd opeens allemaal input krijgt die het teweegbrengt.

    Je kunnen voorstellen dat je met iets stopt lijkt mij wel goed en gezond. Heb zelf ook wel wat dingen op een lijst van kanshebbers staan, maar kom nog niet toe aan het doorhakken van knopen. Bloggen staat nog niet op de lijst, daar beleef ik zelf simpelweg nog te veel plezier aan. Dingen die me energie geven wil ik juist koesteren. Als dat voor jou niet geldt is dat toch wel iets om over na te denken. Waar doe je het voor, wat brengt het je? Misschien binnenkort eens een paar weken strekken in alle vrijheid? Dan wordt het beeld misschien nog duidelijker?

  7. J. Geraets schreef:

    Mooi stuk. En… top : 'binnen drie dagen vier gesprekken'… ! Dat lijkt me een duidelijk signaal ๐Ÿ˜‰ Luisteren naar het hart, jouw intuรฏtie, innerlijke wijsheid… mooie woorden. En beter nog 'gewoon' doen, lekker dobberen op de stroom, zo is mijn beeldspraak op dit moment. En soms steek ik mijn hand in het water en zwemt er een mooie of lekker vis in… Briljant !

  8. Ha Joost, het gesprek met jou, hoe kort ook, staat natuurlijk ook in dat rijtje. Go with the flow is wel een goed uitgangspunt…als ik maar op blijf letten welke stroom ik kies….enne: door je hand in de stroom te houden verander je 'm toch een beetje, al zal de stroom daar zelf niet veel van merken ๐Ÿ™‚ย 

  9. J. Geraets schreef:

    Vind ik fijn, dat ik ook een bijdrage heb mogen leveren ! Hoewel ik achteraf besefte dat ik de verdediging was geschoten bij mijn uitleg over of, aan wie / hoe ik verantwoording moet afleggen. De belangrijkste waaraan ik dat moet doen is natuurlijk mijn innerlijk weten. Dat 'de maatschappij' van alles wil, tja, daar weet ik nog steeds niet precies van hoe en wat en welke positie en wat al niet meer. En dat laat ik dan maar los en dan zoek ik m'n stroom weer op en dobber lekker verder. Soms kom ik dwars op de stroom te liggen, dan weer gaat het (te) snel om vervolgens bijna vast te lopen op een oever op zandbank.

    Welke stroom jij kiest…? In jouw kern weet je altijd welke de goede is. Het vergt wel lef daar voor te kiezen. Die andere 'stromen' stromen minder vlot, leuk, in een andere, 'verkeerde' richting, zijn van een ander… Alleen jij weet welke stroom de jouw is. Een binnen- of buitenbocht, het midden, een plas, een kolk. Volg je innerlijk kompas als je kan en durft.

  10. Goed gesproken Joost! We gaan er gewoon voor ๐Ÿ™‚

  11. J. Geraets schreef:

    Doe ik ! Doen we !!

Reageer