clear

zoeken

search

De leestips van Darien Library

10 maart 2012

Dat de oplevering van de nieuwe websites van Nederlandse openbare bibliotheken veel vertraging heeft opgelopen weten we nu wel. Waar minder vaak bij stil gestaan wordt is dat veel andere projecten in de loop van de tijd aan die op te leveren websites zijn gekoppeld en daardoor ook in een impasse zijn geraakt. Een van de circa tien projecten waar ik op doel is romanadvisering.

Afgelopen week sprak ik daar met collega Margareth over. We gaan nog bekijken of er andere mogelijkheden zijn, maar de meest voor de hand liggende tussenoplossing is mogelijk toch bloggen over aanwinsten. Een korte bijdrage van Michael Stephens sterkt me in die gedachte. Hij verwijst naar de menselijke stem van Darien Library in postings als You are what you read.

Dat is precies wat ik bedoel. Het is geen spectaculair en ingewikkeld geluid, maar het is wel een geluid. Prima. Dat Darien het daarnaast ook gewoon heel goed doet met de catalogus e.d. heb ik al eens aangekaart in Applaus voor Darien Library en in Darien: een bibliotheek met heel veel extra’s.

@

Reageer