clear

zoeken

search

Terug in de tijd: bloggen op 26 februari 2006-2011

26 februari 2012

Sinds de start in november 2005 schreef ik meer dan 5600 bijdragen op dit weblog. Ik vind het wel aardig eens wat stof van dat archief te blazen. Beklijfden mijn ideeën van toen? Welke zaken hielden mij bezig op een bepaalde datum? Doorstonden handige tools de tand des tijds? Ik begin met 26 februari.

2006
Op 26 februari 2006 plaatste ik 1 bijdrage: De controverse: gratis toegang tot internet. Die post had betrekking de publiekspc’s van de Zeeuwse Bibliotheek. Ik herinner me nog hoeveel stof het deed opwaaien toen we besloten internet voortaan gratis aan te bieden. Emotionele collega’s, ruzies, misverstanden en gekonkel: ik had er mijn handen maanden lang vol aan. Zes jaar later is gratis internet in bibliotheken gemeengoed. Gelukkig maar.

2007
In 2007 schreef ik over het doodenge Conservapedia, over het statistiekenprogramma Clicky en over de evolutie van onze mediaconsumptie.
Op Conservapedia kijk ik nooit meer en gelukkig hoor ik er ook nooit meer iets over. Zulke websites kun je misschien ook maar het beste negeren. Van Clicky meen ik me te herinneren dat het een vooruitstrevende tool was, maar dat ik afscheid van nam omdat er op een gegeven moment geld voor werd gevraagd. Dat vond ik niet onredelijk, maar als er genoeg alternatieven zijn pieker je er niet over te gaan betalen. Exit. En de ontwikkelingen rondom mediaconsumptie? Dat was nog maar het begin. Virale campagnes, convergentie, mobiel internetgebruik: de voortekenen bedrogen uiteindelijk niet.

2008
Word Source? Nooit meer naar gekeken.
Kwout? Nooit meer gebruikt.
Nanotelefonie? Nooit meer iets over vernomen.
Firefox en Flock? Vervangen door Chrome.
De wringende schoen? Die bleef nog twee jaar wringen. Toen greep ik in.

2009
Over Google heb ik misschien wel honderden posts geschreven, zo ook op deze dag. Die keer ging het over de toen nieuwe zoekopties voor Google Afbeeldingen. Die opties gebruik ik nog steeds met plezier.
Die dag werd ook mijn interesse gewekt voor/door een artikel dat stelde dat gewelddadige games goed zouden zijn voor kinderen. Ik ben dol op tegengeluiden. Ik vierde het met een riedeltje Kid Frost. Het boek in kwestie heb ik nooit meer gelezen, dat dan weer niet.

2010
Poep aan m’n knikker. Het begin van het einde van mijn tijd bij de ZB. Ik meldde me die dag ziek om me op mijn toekomst te bezinnen. Achteraf gezien toch best een heftige tijd.

2011
Dat genenboekje en die boekenbezem waren niets meer dan curiosa. De Middeleeuwse toestanden rondom e-boeken en bibliotheken zijn alleen nog maar Middeleeuwser geworden (zo lijkt het in ieder geval).

26 februari: het ene jaar ben je een vat vol emoties, het andere jaar kabbelt een dag rustig voort. Het heeft allebei wel wat, eigenlijk.

@

6 Reacties

 1. J. Geraets schreef:

  Volgens mij had de titel ook kunnen zijn 'twee jaar verder…' ;-p Emoties, intuïtie, … ! Ik vind 't knap wat je doet. Veel plezier dit 'derde' jaar !!

 2. Astrid van Dam schreef:

  Ook leuk om zo op je blog terug te kijken. "De dag van toen". 

  Hulde aan alle posts die waren en alles wat nog komen gaat.
  Ik ben erbij 😉

 3. Haha, zo kun je het ook bekijken. Maar de periode daarvoor koester ik ook hoor (hoewel niet in alle opzichten uiteraard). Dank je!

 4. Dank je wel Astrid! En super dat je er nog steeds bij bent, dat waardeer ik enorm!

 5. Daan schreef:

  En ondergetekende reageerde op die 1e link nog gewoon als Danniëlle…

 6. Hehe, als je jezelf zo zou voorstellen zouden we je niet eens meer herkennen 🙂

Reageer