clear

zoeken

search

Tegencultuurboeken

12 februari 2012

Ligt het nou aan mij, of zijn er in Nederland inderdaad nauwelijks boekenwinkels te vinden die tegencultuurboeken een eigen rubriek hebben gegeven? Ik kwam die rubriek ooit tegen bij The American Book Center en Strand maar verder dan die twee kom ik ook niet. Is dat toeval? Of is die rubriek een typisch Amerikaans verschijnsel? Daar vind je zelfs complete winkels die zich in dit thema hebben gespecialiseerd. Of bezocht ik wellicht te veel ‘mainstream boekhandels’?

Ook in openbare bibliotheken is het nergens een aparte categorie, voor zover ik weet. Dat is jammer. Het is namelijk zo’n rubriek waar ik vele uren bij rond zou (kunnen) hangen…en precies wat ik mis in het aanbod van de winkels die ik nog wél bezoek. Het web biedt uitkomst natuurlijk, maar toch…Heeft iemand goede tips, in dezen? Voor-je-weet-maar-nooit?

@

Afbeelding

5 Reacties

  1. ton de kruyff schreef:

    Tegencultuur is best ook een breed begrip maar het Fort van Sjakoo (//www.sjakoo.nl/) in Amsterdam is misschien iets?

  2. ton de kruyff Dank je wel! Van die winkel heb ik nog nooit gehoord. Ziet er prima uit. Tijd om weer eens weekendje Mokum te doen (kan ik meteen ook weer eens loeren bij Independent Outlet in de Vijzelstraat (
    //www.iowebstore.nl/0069_webart/?Productgroep=BOOKS )

  3. Michael Minneboo schreef:

    Moet je doen! Kunnen we meteen die bloggervideo opnemen die nog gepland stond. Als je daar zin in hebt natuurlijk 🙂

  4. @b4eb4e60990a205b6084b03df3600b48 Fun! Als het zover komt zal ik het laten weten!

Reageer