clear

zoeken

search

Stichting Middelburg Dronk zoekt een goedkope notaris

22 februari 2012

Omdat we met de website Middelburg Dronk tegen de nodige (technische) beperkingen aanlopen én omdat we als trio toch behoorlijk veel tijd investeren in de website, willen we gaan onderzoeken of we mogelijk aanspraak kunnen maken op een kleine subsidie. We zouden namelijk graag willen investeren in een website die beter oogt, functioneert en die ook ‘aan de achterkant’ logisch in elkaar steekt. Of we kans maken op subsidie of sponsoring weten we nog niet, maar we kunnen het allicht proberen. We houden ons tenslotte bezig met het verzamelen, ordenen en ontsluiten van cultureel erfgoed.

Om een subsidie te kunnen aanvragen moet je echter een stichting zijn. Een stichting kun je alleen worden door bemiddeling van een notaris. Dat is niet goedkoop. We gaan daarom eerst op zoek naar een notaris die Middelburg Dronk een warm hart toedraagt en die bereid is dit te doen tegen een gereduceerd tarief. Of naar een sponsor die de notariskosten kan en wil dekken. Ben of ken jij zo iemand? Laat het dan weten in de reacties hier, op Facebook of Twitter, of via de mail (middelburgdronk at gmail.com). Onze dankbaarheid grenst bij voorbaat aan het belachelijke!

@

Afbeelding: Tapperij Joosse (Het Bredasche Veerhuis) aan de Turfkaai (nu Café De Koning) in 1895

10 Reacties

 1. Wiert Omta schreef:

  Probeer het hier eens: //www.doehetzelfnotaris.nl/

 2. Pieter Reeve schreef:

  kijk anders even op //www.degoedkoopstenotaris.nl toch best makkelijk.

 3. J. Geraets schreef:

  Kan en wil de Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Middelburg wellicht sponsoren? Of de VOM (Vereniging Ondernemers Middelburg – ondernemersvereniging binnenstad – voorzitter Henk Boers (bron) dan wel bijvoorbeeld de Middelburgse Bedrijven Club….?! En / of praat eens met citymarketeer / centrummanager Middelburg Maarten Melissen (LinkedIn). Enkele mensen persoonlijk benaderen schat ik in als meest kansrijk. Dat geldt ook voor de notaris(sen). Veel succes !!Gerelateerd:- Nieuw ondernemersplatform EPM in Middelburg;
  Ondernemen doe je samen met de gemeente!;
  MKB Zeeland.

 4. Dank je wel voor de info Joost, en voor de mail. Met Maarten heb ik vorig jaar wel eens gesproken, daar heb ik ook wel wat dingen van geleerd. Als het echt gaat om sponsoring zou een andere benadering van de website misschien wel belangstelling opleveren bij de horeca. We gaan de mogelijkheden gewoon eens verkennen. Mensen zijn lokaal in ieder geval allemaal enthousiast over het initiatief, dat is al heel bemoedigend!

 5. Frits Hoff schreef:

  De oprichting van 2 stichtingen waarbij ik betrokken was kostte in beide gevallen ook 400,-E hetgeen nog als goedkoop verkocht werd. Bij de 2e kregen we wel nog een half jaar respijt met betalen zodat we wat inkomen konden genereren en als dat niet zou lukken hoefden we niet te betalen. Dat we zelf de statuten hadden gevonden en aangepast maakte niks uit in prijs. En als je dan ziet dat het in maximaal 2x een half uur geregeld was (lezen, suggesties doen en officieel bekrachtigen) dan is dat weer te dik betaald. Standaardwerk wat er even tussendoor kan voor zulke prijzen, ik vind het een crimineel tarief als het om goede doelen gaat. Natuurlijk kun je als notaris niet elk doel gratis doen maar dit mag ook wel voor heel wat minder gedaan worden. Ben benieuwd welke notaris hier eerlijk voor uit durft te komen en een normaal tarief gaat vragen.

 6. Bedankt voor je reactie Frits. Ik vind het inderdaad ook veel geld. Er zou in voorkomende gevallen een uitzonderings-instituut moeten zijn o.i.d. Punt is vooral dat je iets moet ondernemen om verder te kunnen, je hebt dan niet zoveel keus verder…

 7. Yvette Hoitink schreef:

  Een initiatief zoals Middelburg Dronk lijkt me nu bij uitstek geschikt voor crowdfunding. Goedkope notaris zoeken en een Paypal donatie knop op je site, even een berichtje op al je platformen en je bent in business. Op mijn bescheiden bijdrage kun je rekenen!

 8. @Yvette: we kijken nog even hoe het zich ontwikkelt, maar we hebben dit ook als optie staan inderdaad. Dank je wel voor de support in ieder geval. Tof!

Reageer