clear

zoeken

search

Mijns Inziens 2011: statistieken

02 februari 2012

Onlangs constateerde ik dat het aantal bezoekers van Bibliotheek 2.0 in 2011 behoorlijk was teruggelopen. Daar zijn denk ik meer oorzaken voor aan te wijzen maar als het gaat om mijn eigen inbreng moet ik toegeven dat ik vorig jaar minder aandacht aan dat platform besteedde dan in de jaren ervoor. Dat geldt niet voor Middelburg Dronk en Mijns Inziens. Daar besteedde ik wél veel aandacht aan.

Voor MD heb ik nog geen vergelijkingsmateriaal omdat we pas in december 2010 met die site begonnen, maar de cijfers stemmen tevreden. M.b.t M.I. constateer ik dat het aantal mensen dat dit blog bezoekt vrij constant is. Volgens Statcounter bekeken bijna 250.000 unieke bezoekers ruim 350.000 pagina’s. Dat is zelfs nog iets meer dan in 2009 en 2010. De activiteiten van de abonnees (die de site niet hoeven te bezoeken om de inhoud te lezen) zijn niet goed te achterhalen met Feedburner, maar als ik kijk naar de afgelopen maand lijkt ook dat aantal vrij constant te zijn: iets meer dan 20.00 views van feeds, tegenover 62.000 bezoekers die Blogger op de site zelf telde.

Meer dan een indicatie is het niet -het blijven immers statistieken- maar ik vind het toch wel prettig om te weten dat er hier in ieder geval geen sprake is van een duidelijk terugval. Daar wil ik alle lezers bij dezen hartelijk voor bedanken.

@

3 Reacties

  1. SAP Users Lists schreef:

    Very good analysis report 2011.

  2. Johan Hoenink schreef:

    Hi Edwin,
    terugloop bibliotheek2.0 is denk ik vooral te verklaren door het stoppen van alle 23 dingen trajecten. Het hoogtepunt lag vooral in 2009 en 2010 en leverde natuurlijk heel veel extra aanloop op. Dit zijn niet allemaal blijvertjes…

  3. Johan Hoenink Daar heb je een goed punt Johan. Denk dat toch zeker een derde van de leden lid werd door die cursus. Er waren er ook genoeg bij die dachten dat dat moest. Maar regelmatig interessante en nuttige content, nieuwsbrieven, enz: dat kan toch ook veel doen…zelfs met 'slapende' leden…

Reageer