clear

zoeken

search

Gevolgd worden door mensen die er niet zijn

14 februari 2012

The main lesson of the Social Ciphers is to beware of large numbers in social media. The larger the number, the more fluffy it is. Real or not, these folks are just not there.

Mensen die er gewoon niet zijn. Kevin Kelly zag dat hij door meer dan een half miljoen mensen wordt gevolgd op Google Plus en besloot uit te laten zoeken wie die mensen nu eigenlijk zijn. Het resultaat is behoorlijk ontluisterend. Slechts van een derde kon worden vastgesteld dat het gaat om ‘echte’ mensen die ooit actief waren op het platform. Kelly verwijst ook naar een onderzoek van Popular Mechanics, dat aantoonde dat het op Twitter ook zo werkt.

Af en toe kritisch kijken naar ‘de gezichten achter de cijfers’ kan geen kwaad. Dat gezegd hebbende: kijkt iemand de 19 miljoen volgers van Lady Gaga even na?

@

Reageer